Belediye-İş Sendikası Ordu Şube Başkanı Kadir Altun, Altınordu Belediyesi ALBEL A.Ş.’de çalışan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesinin imzalandığını açıkladı. 24 Haziran 2026’da başlayan görüşmeler, tarafların yürüttüğü müzakerelerin ardından 25 Eylül 2026 tarihinde anlaşmayla sonuçlandı.
Ücretlere Zam Düzenlemesi
Kadir Altun’un yaptığı açıklamaya göre, 1 Temmuz 2026 tarihinden itibaren geçerli olacak toplu iş sözleşmesi kapsamında ilk 6 ay için ücretlere yüzde 20 zam uygulanacak. Sonraki 6 aylık dönemlerde ise enflasyon oranına 3 puan refah payı eklenerek ücret artışı yapılacak.
Haftalık Çalışma Süresi 40 Saat
Sözleşmeyle birlikte çalışanların sosyal yaşamını desteklemeye yönelik çalışma düzenlemelerinde de değişikliğe gidildi. Buna göre haftalık çalışma süresi 40 saat olarak belirlenirken, çalışma günleri 5 günle sınırlandırıldı. Cumartesi ve pazar günleri ise tatil olacak.
Altun’dan Teşekkür
Belediye-İş Sendikası Ordu Şube Başkanı Kadir Altun, toplu iş sözleşmesi sürecine katkı sunan Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, belediye başkan yardımcıları, üst düzey yöneticiler ve ALBEL A.Ş. bürokratlarına teşekkür etti.
Altun, süreci yakından takip ederek destek veren işçilere de teşekkür ederek, imzalanan toplu iş sözleşmesinin çalışanlara, Altınordu Belediyesi’ne ve Ordu halkına hayırlı olmasını diledi.
