Ordu basınının tanınan isimlerinden, Boztepe TV Yönetim Kurulu Başkanı ve gazeteci Dursun Biran Yılmaz, trafik kazasının ardından 18 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Yılmaz’ın cenazesi, evlilik yıldönümüne denk gelen 27 Eylül’de Ordu’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

9 Eylül’de Altınordu ilçesi Atatürk Bulvarı’nda motosikletiyle trafik kazası geçiren Yılmaz, ağır yaralı olarak Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada ameliyat edilen Yılmaz, sağlık durumunun ciddiyetini koruması üzerine hava ambulansıyla İstanbul’a sevk edildi.

18 gün süren tedavi sürecinin ardından hayatını kaybeden Yılmaz için Altınordu Ulu Camii’nde cenaze namazı kılındı.

Cenazesi Evlilik Yıldönümüne Denk Geldi

Dursun Biran Yılmaz, 27 Eylül 2020 tarihinde Özge Şimşek ile evlenmişti. Yılmaz’ın cenazesinin, evliliğinin 6. yıldönümü olan 27 Eylül 2026’ya denk gelmesi yakınları ve sevenleri için acı bir tesadüf oldu.

Ulu Camii’nde düzenlenen cenaze törenine Ordu basın camiası, siyasi parti temsilcileri, belediye başkanları, meslektaşları, ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından Yılmaz’ın naaşı, Gülyalı ilçesi Gülistan Mahallesi’ndeki aile kabristanlığına götürülerek, yaklaşık 3 yıl önce hayatını kaybeden annesi Hayriye Yılmaz’ın yanında toprağa verildi.

Dursun Biran Yılmaz’ın vefatı, ailesi, sevenleri ve Ordu basın camiasında büyük üzüntüye neden oldu.