İlaçların Usulsüz Temin Edildiği İddiası
Ünye’de sağlık sektörünü de ilgilendiren soruşturma kapsamında emniyet ekipleri, bazı ilaçların reçete yoluyla usulsüz şekilde temin edilerek hastane dışına çıkarıldığı ve satıldığı iddiaları üzerine çalışma başlattı.
Yürütülen soruşturma kapsamında 3 Kasım sabahı belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.
Eski Başhekim de Gözaltında
Operasyonda gözaltına alınanlar arasında, geçmiş dönemde Ünye Devlet Hastanesi’nde başhekimlik görevinde bulunan A.A.’nın da olduğu öğrenildi.
Şüpheliler arasında daha önce hastanede görev yapmış bir personel ile medikal sektöründe faaliyet gösteren işletme sahiplerinin de bulunduğu belirtildi.
Soruşturma Devam Ediyor
İlaçların nasıl temin edildiği, kimlere ulaştırıldığı ve iddialardaki bağlantıların ortaya çıkarılması için soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
Gözaltındaki şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken, olayla ilgili resmî açıklama ve adli sürecin sonucu bekleniyor.