Ünye Belediyesi, 2016 yılında Hakkâri’de teröristlerin düzenlediği hain saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Kerim Örtücü’nün adını, büyüdüğü Gürecülü Mahallesi’ndeki parka vererek ölümsüzleştirdi.

Şehidin Adı Doğup Büyüdüğü Mahallede Yaşatılacak

Şehit Kerim Örtücü’nün adının parka verilmesi, ailesi ve mahalle sakinleri tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın talimatıyla hayata geçirilen bu vefa örneği, şehidin hatırasını yaşatmaya devam edecek.

Park içerisinde halı saha, basketbol sahası, fitness alanı ve çocuk parkı yer alırken, çevre düzenleme çalışmaları da sürdürülüyor. Şehit Babası Ahmet Örtücü, “Oğlumuzun adının yaşatılması bizleri mutlu ediyor. Bu duyarlı davranış acımızı bir nebze olsun hafifletiyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Mahalle Sakinlerinden Başkan Tavlı’ya Teşekkür

Mahalle Muhtarı Ceyhan Gür ise “Şehitlerimize sahip çıkan, isimlerini yaşatan Belediye Başkanımız Hüseyin Tavlı’ya teşekkür ediyoruz. Şehidimizin adını taşıyan bu park, hem mahallemiz hem de şehidimizin hatırası için anlamlı bir çalışma oldu” ifadelerini kullandı.

Ünye Belediyesi, bu tür vefa projeleriyle şehitlerin hatıralarını yaşatmaya devam ediyor.