Toprak Mahsulleri Ofisi, son günlerde sosyal medya ve bazı haber sitelerinde yer alan kabuklu fındık satışına ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Kurum, stoklarında kabuklu fındık bulunduğunu ancak halihazırda herhangi bir satış ya da satış hazırlığının söz konusu olmadığını duyurdu.
TMO’dan yapılan açıklamada, yıllardır stoklardaki kabuklu fındıkların çeşitli imalat süreçlerinden geçirilerek fındık ve fındık mamulleri şeklinde satışa sunulduğu belirtildi. Ürünlerin TMO işyerleri, kamu kurum ve kuruluşları, Ziraat Odaları, Tarım Kredi Marketleri ve PttAVM aracılığıyla tüketicilere ulaştırıldığı ifade edildi.
Kavrulmuş Fındık Satışı Yapılacak
Bu yıl ise sınırlı miktardaki eski yıllara ait fındıkların ekonomik değerinin korunması amacıyla Sakarya Başmüdürlüğü tarafından kavrularak piyasaya sunulacağı bildirildi.
Belirlenen satış fiyatları şöyle açıklandı:
Yarım kilo: 375 TL
1 kilo: 750 TL
50 kilogram çuval: 700 TL kilogram fiyatı üzerinden yalnızca Sakarya Başmüdürlüğü’nden satış
TMO, sınırlı miktarda yapılacak kavrulmuş fındık satışlarının piyasaya olumsuz etkisinin bulunmadığını ve isteyen herkesin ürünü satın alabileceğini kaydetti.
