Ordu’nun Fatsa ilçesinde yer alan ve doğal sit alanı olarak koruma altında bulunan Gaga Gölü, Kurban Bayramı tatilinde doğaseverlerin buluşma noktası oldu. Yaz mevsiminin etkisiyle yeşilin her tonuna bürünen göl, hem görsel zenginliği hem de düzenlenen sosyal alanlarıyla ziyaretçilerin ilgisini üzerine çekti.
İlçe merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Gaga Gölü, son dönemde yapılan çevre düzenlemeleri sayesinde bölge turizmi açısından yeniden öne çıkmaya başladı. Seyir terasları, fotoğraf platformları ve piknik alanlarıyla donatılan gölde vatandaşlar doğayla iç içe vakit geçirme fırsatı buluyor. Aileler göl kenarında piknik yaparken, manzaranın tadını çıkaran misafirler bol bol fotoğraf çekmeyi de ihmal etmiyor.
Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Gaga Gölü’nde yapılan yenileme çalışmalarının ardından bölgeye olan ilginin gözle görülür şekilde arttığını belirtti. Toparlak, gölün hem yerli hem de yabancı turistler tarafından yoğun şekilde ziyaret edildiğini, doğa ile baş başa vakit geçirmek isteyenlerin burayı tercih ettiğini vurguladı.
Zengin bitki örtüsü, sakin atmosferi ve temiz havasıyla dikkat çeken Gaga Gölü, dron ile havadan da görüntülendi. Gölün bu hali, sosyal medyada da ilgi görerek Ordu’nun tanıtımına katkı sağladı.