Ordu’da, sahtecilik ve sınav mevzuatına muhalefet suçları kapsamında yürütülen soruşturma kapsamında bir şüphelinin evinde yapılan aramada sahte ehliyet ele geçirildi.
Hatay Dörtyol Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 6114 Sayılı Ölçme ve Yerleştirme Hizmetleri Kanunu’na Muhalefet ve Resmi Belgede Sahtecilik soruşturması kapsamında hazırlanan uzmanlık raporunda, Ordu’da ikamet eden S.Ş. adına 3 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilen Motorlu Taşıt Sürücü sınavına “joker” olarak başka bir şahsın girdiği tespit edildi.
Soruşturma kapsamında 23 Eylül 2026 tarihinde Ordu’nun Altınordu ilçesinde S.Ş.’nin ikametinde arama gerçekleştirildi. Yapılan aramada 1 adet sahte ehliyet ele geçirildi.
Olayla ilgili 1 şüpheli hakkında, 6114 Sayılı Ölçme ve Yerleştirme Hizmetleri Kanunu’na Muhalefet ve Resmi Belgede Sahtecilik suçları kapsamında işlem başlatıldığı bildirildi.
