Gülistan Doku’nun kaybolmasına ilişkin sürdürülen soruşturmada, tutuklu eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel’e ilişkin yeni bir ayrıntı gündeme geldi. Tutuklu jandarma komutanı Albay Ali Kahraman’ın eşi Burçin Hızlı Kahraman’ın savcılık ifadesinde, Sonel ve kızıyla 2024 yılında gerçekleştirildiği belirtilen Japonya seyahatine ilişkin çeşitli iddialar yer aldı.
Kahraman, ifadesinde kendisi ve kızıyla birlikte Sonel ve kızının Japonya’da bir haftalık tatilde buluştuklarını anlattı. Kahraman’ın anlatımına göre kendilerini bir rehber karşılarken, Sonel ve kızını ise adını hatırlamadığı, kargo işiyle uğraşan Ordulu bir iş insanı karşıladı.
“Otel Ödemesini Yaptığını Görmedim”
Burçin Kahraman, aynı otelde kaldıklarını belirterek kendi konaklama ücretini kendisinin ödediğini, Sonel ve kızının otel ücretini ödediğini görmediğini ifade etti.
Kahraman ayrıca tatilin son günü otelden ayrılırken Sonel ve kızının iki büyük bavulla ayrıldığını gördüğünü ve söz konusu alışverişe ilişkin ödemenin Ordulu iş insanı tarafından yapıldığını öne sürdü. Bu ayrıntıyı o sırada fark ettiğini belirten Kahraman, daha önce Sonel ve kızının bu alışverişten kendisine bahsetmediğini söyledi.
Kahraman, tatilin ardından Sonel ailesiyle arasındaki iletişimi azalttığını da ifade etti.
“İki Büyük Bavulda Ne Vardı?”
Gülistan Doku ailesinin avukatı Ali Çimen ise Kahraman’ın ifadesinde yer alan iki büyük bavul detayına dikkat çekerek, bavulların içeriğinin ve bunların hangi amaçla alındığının araştırılması gerektiğini savundu. Çimen ayrıca tatil masraflarını karşıladığı belirtilen Ordulu iş insanının kim olduğunun da açıklığa kavuşturulmasını istedi.
Japonya seyahati ve iki bavula ilişkin iddiaların, soruşturma kapsamında yapılacak değerlendirmelerle netlik kazanması bekleniyor.
