Ordu’da ulaşım yatırımlarıyla ilgili önemli gelişmeler kamuoyuyla paylaşıldı. Abdulkadir Uraloğlu ile gerçekleştirilen görüşmenin ardından, başta Ünye Akkuş Niksar Karayolu olmak üzere il genelinde devam eden ve planlanan projeler için 2026 yılı bütçeleri netleşti. Önceki Dönem Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Mahmut Özer tarafından duyurulan yatırım programı kapsamında, Ordu’nun farklı ilçelerini kapsayan yol, tünel, köprü ve kavşak projelerine milyonlarca liralık ödenek ayrıldı. Açıklanan bütçeler doğrultusunda projelerin belirlenen takvim çerçevesinde tamamlanması hedefleniyor.
Ünye Ve Çevresinde Öne Çıkan Projeler

Ünye Akkuş Niksar Yolu’nda 2026 yılında 500 milyon TL bütçe ile 11 kilometrelik yol yapımı tamamlanacak. Ünye Çevre Yolu Yunus Emre Tüneli Onarım İşleri kapsamında ise 40 milyon TL bütçe ile sağ tüp tünelin onarımı gerçekleştirilecek.
İslamdağ Korgan Yolu 500 milyon TL bütçe ile tamamlanacak projeler arasında yer alırken, Ordu Şehir Hastanesi Bağlantı Yolu da 87 milyon TL bütçe ile bitirilecek.
Ordu Genelinde Devam Eden Çalışmalar

Ordu Çevre Yolu’nda 1 milyar 20 milyon TL bütçe ile Akçatepe 1 Tüneli tamamlanacak, Akçatepe 2 Tüneli, Melet Viyadüğü ve Sanayi Kavşağı’nda çalışmalara başlanacak. Ordu Kabadüz Yolu İkmal İşi kapsamında 287 milyon TL bütçe ile 3,9 kilometrelik yol ve 305 metre uzunluğundaki tüp tünel tamamlanacak.
Kabadüz Çambaşı Yolu İkmal İşi’nde 200 milyon TL bütçe ile 4 kilometrelik yol bitirilecek. Ulubey Gürgentepe Gölköy Yolu İkmal İşi’nde 200 milyon TL bütçe ile heyelan ıslahı ve aşınma çalışmaları yapılacak.
Kabataş Aybastı ile Aybastı Gölköy arası kesimlerde toplam 24,8 kilometrelik yol, 690 milyon TL bütçe ile tamamlanacak. Aybastı Çevre Yolu’nda 100 milyon TL bütçe ile toprak işleri ve sanat yapılarındaki çalışmalar gerçekleştirilecek.
Terme İkizce Yolu’nda 225 milyon TL bütçe ile Akçay 2 Köprüsü tamamlanacak. Fatsa Ordu Piraziz Yolu’nda 192 milyon TL bütçe ile 13 kilometrelik yol yapımı ve onarım çalışması yapılacak. Korgan Çamiçi Yolu’nda 75 milyon TL bütçe ile 2 kilometrelik yol bitirilecek.
Kumru Korgan Çamiçi Ayrım Yolu İkmal İşi Projesi’nde 100 milyon TL bütçe ile toprak işleri ve sanat yapıları tamamlanacak. Fatsa ilçesindeki Kutlukent, Liman ve Demas kavşakları 73 milyon TL bütçe ile düzenlenecek. Topçam T1 T2 ve Terzili Tünelleri’nin elektromekanik işleri ise 170 milyon TL bütçe ile tamamlanacak.
Ayrıca Ordu ili yollarında iyileştirme, onarım ve ilave yol yapım işleri kapsamında 200 milyon TL bütçe ile Sarpdere Yolu dahil olmak üzere 20 kilometrelik yol çalışması gerçekleştirilecek.
