Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali, bu yıl Ordu’da birbirinden renkli etkinliklere sahne olacak. Festivalin 15’inci durağı olan Ordu, 22-30 Ağustos tarihleri arasında 9 gün boyunca kültür, sanat, gastronomi ve müziğin buluşma noktası olacak.
Festival süresince kentin farklı noktalarında konserlerden sergilere, söyleşilerden atölye çalışmalarına, çocuk etkinliklerinden gastronomi programlarına kadar çok sayıda etkinlik gerçekleştirilecek.
Ünlü Sanatçılar Ordu'da Sahne Alacak
Festival kapsamında Tayfun Gürsoy Parkı’nda düzenlenecek ücretsiz konserlerde, Türkiye’nin sevilen sanatçıları Ordulularla buluşacak.
Konser programı şöyle:
22 Ağustos Cumartesi: Mert Demir
23 Ağustos Pazar: Ferhat Göçer
24 Ağustos Pazartesi: Merve Özbey
25 Ağustos Salı: Kıraç
26 Ağustos Çarşamba: Poizi
27 Ağustos Perşembe: Sagopa Kajmer
28 Ağustos Cuma: Murat Boz
29 Ağustos Cumartesi: Ebru Yaşar
30 Ağustos Pazar: Buray
Ordu'nun Lezzetleri Festivalde Tanıtılacak
Ordu’nun zengin mutfak kültürü de festival programında önemli bir yer tutacak. Kentin yaylalarından ve verimli topraklarından gelen yerel lezzetler, 40’tan fazla “Lezzet Noktası”nda ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.
Gastronomi programına Michelin Rehberi Tavsiye Listesi’nde yer alan Şef Necati Yılmaz ev sahipliği yapacak. Programlarda Şef Ömer Bozyap, Şef Araz Aknam, televizyon programcısı ve yazar Elif Korkmazel ile gastronomi yazarı Talip Bayram da konuk olarak yer alacak.
Kültürel Miras Sergisi De Ziyaret Edilebilecek
Festival kapsamında Ordu Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan “Kültürel Miras Taşıyıcısı” sergisi de sanatseverlerle buluşacak.
22-28 Ağustos tarihleri arasında Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek sergi, her gün 09.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Serginin yanı sıra festival boyunca farklı etkinlikler de düzenlenecek.
Ordu Kültür Yolu Festivali’nin, 9 gün boyunca düzenlenecek yüzlerce farklı etkinlikle hem Ordululara hem de çevre illerden gelecek ziyaretçilere kültür ve sanat dolu bir program sunması bekleniyor.
