Ünye Net Haber
Ünye Net Haber
Diğer Sayfalar
Genel

İstanbul Bakırköy'de sürdürülebilir festival ilgisi

İstanbul Bakırköy'de sürdürülebilir tüketimi desteklemek ve ekonomik avantaj sağlamak amacıyla bu yıl ikinci kez düzenlenen “YenidenFest”, iki gün boyunca yoğun ilgi gördü. Festival kapsamında kurulan 100 tezgahta oyuncaktan kıyafete, çantadan ev eşyasına kadar yüzlerce ikinci el ürün yeni sahipleriyle buluştu.

İstanbul Bakırköy'de sürdürülebilir festival ilgisi
Paylaş:

Sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek ve geri dönüşüm kültürünü yerel düzeyde yaygınlaştırmak amacıyla sosyal belediyecilik odaklı çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bakırköy Belediyesi, iyi durumdaki ikinci el ürünlerin yeniden ekonomiye kazandırıldığı “YenidenFest”in ikincisine ev sahipliği yaptı.

Çevre bilincini artırmanın yanı sıra komşuluk ilişkilerini ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi de hedefleyen festival, iki gün boyunca Bakırköylülerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Bakırköy Belediyesi Ana Hizmet Binası yerleşkesinde, “Keşfet, Tasarruf Et, Yeniden Kullan” vizyonuyla düzenlenen etkinlikte, kullanıma uygun ikinci el ürünler yeniden ekonomiye kazandırıldı. İsrafın önüne geçmek ve paylaşım ekonomisini teşvik etmek amacıyla kurulan 100 stantta vatandaşlar; giyimden oyuncağa, ev eşyasından aksesuara kadar pek çok ürünü uygun fiyatlarla yeni sahipleriyle buluşturma imkânı buldu.Bakırköylülerin büyük ilgi gösterdiği 2. YenidenFest, dayanışmanın yanı sıra sosyal bir buluşma noktası da oldu. Etkinlik alanında Bakırköy Belediyesi tarafından çocuklar için özel olarak hazırlanan oyun alanı, minik misafirlere eğlence dolu anlar yaşatarak festivale renk kattı.

“YEREL EKONOMİMİZİ GÜÇLENDİRİYORUZ”

Bakırköy Belediyesi'nin çevre ve insan odaklı hizmetlerine dikkat çeken Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, “Bakırköy Belediyesi olarak doğayı koruyan, israfı önleyen ve geri dönüşümü teşvik eden projelere büyük önem veriyoruz. YenidenFest ile komşularımız arasında sadece eşyaları değil, toplumsal dayanışmayı da paylaşıma açıyor, yerel ekonomimizi güçlendiriyoruz. Çevre dostu bir anlayışla, daha yaşanabilir bir Bakırköy için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” dedi.

Bu haber Ünye Net Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Genel Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.