- DURUŞMADA KARAR VERİLDİ..
- Savcılığı iddianame hazırlayarak 8 Aralık 2022 tarihinde Ordu 1. Asliye ceza mahkemesinde açılan davanın ilk duruşması 28 Şubat 2023 tarihinde yapıldı. Adeta Yıldırım hızıyla Tek celsede sonuçlanmak istenen davaya ek savunma için süre istedik ve dava bir hafta sonraya 7 Mart 2023 tarihine gün verilerek 2. Duruşmada dava sonuçlandı. Bir gün sonra da gerekçeli karar yazılarak mahkeme sonuçlanarak gazeteci Osman Şahin’e 2 yıl ceza verilerek, uygulanan indirimden sonra ceza bir yıl 8 aya indirilerek denetime tabi tutulmasına karar verilerek itiraz ve istinaf yolu açık bırakıldı.
GAZETECİ OSMAN ŞAHİN’E 1YIL 8 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ
Ordulu Gazeteci Osman Şahin'e hapis cezası verildi
Ordulu Gazeteci Osman Şahin'e hapis cezası verildi.
Ordu Devlet Hastanesi doktorlarından Çağlar Yıldırım’ın açtığı dava sonucunda Osman Şahin ceza aldı.
Gazeteci Şahin'in Yön Gazetesindeki açıklaması şöyle:
“Ordu Devlet Hastanesi doktorlarından Dr. Çağlar Yıldırım hakkında gazetemizde yayınladığımız bir haberden dolayı açılan dava adeta şikayetçi Çağlar Yıldırım’ın soy adına uygun bir şekilde YILDIRIM hızıyla sonuçlanarak ceza verilerek karara bağlandı.
16 Haziran 2022 tarihinde Yön Gazetesi internet sayfasında yayınlanan bir haberden dolayı şikayet edilen kurucu imtiyaz sahibi ve sorumlu yazı işleri müdürü Osman Şahin’in evi ve ofisi polis tarafından basılarak haber kaynağının açıklanması istenmişti. Şahin ise Anayasa ve basın kanunu gereğince haber kaynağını açıklamamıştı.
Ordu Devlet Hastanesinde görev yapan Dr. Çağlar Yıldırım hakkında bazı usulsüzlük iddiaları gerekçesi ile pandemi servisinde çalışma talebinde bulunduğunu içeren dilekçesinin yayınlanmasının Hastane başhekimliğine verdiği dilekçeyi yayımlayan gazeteci kendisine dilekçeyi kimin verdiğini ve nereden aldığı konusunda yayınlanan haber kaynağını açıklaması istenmişti. Haber kaynağını açıklamayan Şahin. “Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak” suçlamasıyla Ordu Güvenlik Şube Müdürlüğünde ifade veren gazetecinin 3 adet bilgisayar ve cep telefonuna el koyulmuştu.
'HABER KAYNAĞINI AÇIKLAMADIM DİYE...'
Olay tarihinde C. Savcılığının ve mahkemenin kararı ile YÖN gazetesinin ofisine ve Şahin’in evine baskın yapan Polisler Bilgisayarlarını ve cep telefonunu alarak, emniyet müdürlüğü güvenlik şubesinde sorgulanarak ifadesi alınan Şahin, haber kaynağını açıklamamıştı.
SAVCILIK DAVA AÇTI..
YORUMLAR
