Ordu’nun Akkuş ilçesi Kızlar Yaylası’nda, Çaybaşı ve Akkuş sınırında doğayla iç içe kurulan Saklı Yayla Sosyal Tesisleri, düzenlenen görkemli törenle hizmete açıldı. Açılış töreni, Ordu’nun dört bir yanından gelen yüzlerce kişinin katılımıyla adeta bir festivale dönüştü.

Cemal Güleç: “Turizm artık Akkuş, Çaybaşı ve İkizce coğrafyasında”

Tesisin ortaklarından Cemal Güleç, bölgeye turizm anlamında değer katacak bir yatırım yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:

“Bölgemiz bir turizm şehri olma yolunda ilerliyor. Artık Akkuş, Çaybaşı, İkizce coğrafyasında turizm sesini yükseltiyor. Biz de bu hareketliliğe katkı sunmak istedik. Bölgenin ihtiyaçlarını biliyoruz, yatırımlarımız devam edecek. Restoran kısmını tamamladık, bundan sonraki süreçte konaklama alanında da projelerimiz olacak.”

Cemal Güleç, tesisin doğayla bütünleşen konumu sayesinde bölgeye gelen ziyaretçilerin huzurlu bir ortamda vakit geçireceğini vurguladı.

Kıran: “Bu şehri yaşamak, büyük bir sorumluluk”

Açılışa katılan önceki dönem Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Büyükelçi Ünyeli Yavuz Selim Kıran, tesisin bölgeye kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik ederek şu ifadeleri kullandı:

“Ordu’muzun 19 ilçesi ve 772 mahallesiyle gurur duyuyoruz. Hangi noktasına gitsek başka bir güzellikle karşılaşıyoruz. Bu şehri yaşamak, bu şehrin kimliğini üzerinde taşımak büyük bir sorumluluğu da beraberinde getirir. Kızlar Yaylamızda böyle bir eserin hayata geçirilmesinde emeği geçen Cemal ve Kemal Güleç beyleri kutluyorum.”

Başkan Güler’den “otel kampanyası” çağrısı

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, bölgede turizm yatırımlarının önemine dikkat çekerek, konaklama alanında ciddi bir eksikliğin bulunduğunu vurguladı:

“Çaybaşı, Akkuş ve İkizce gibi ilçelerimizde en büyük ihtiyaçlardan biri otel. Bu oteli birlikte yapacağız. İş insanlarımızla bir araya gelip bir otel kampanyası başlatalım. Saklı Yayla gibi alanlar, Ordu’nun çekim merkezi haline gelmeli.
Düşünen, üreten, yarışan bir Ordu hedefiyle çalışıyoruz; bu tür tesisler de bu vizyonun önemli bir parçası.”

Protokolün yoğun katılımı dikkat çekti

18 Ekim 2025 Cumartesi günü gerçekleşen açılış törenine;
önceki dönem Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran,
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Zor,
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler,
Ünye Kaymakamı Ayhan Işık,
Çaybaşı Kaymakamı Volkan Oral,
Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Hayri Ormancı,
Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı,
Çaybaşı Belediye Başkanı Mesut Karayiğit,
Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci,
Kumru Belediye Başkanı Yusuf Yalçova
ve çok sayıda davetli katıldı.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi, tesis gezildi ve davetlilere çeşitli ikramlar sunuldu. Katılımcılar, güneşli bir havada müzik eşliğinde eğlenerek doğanın tadını çıkardı.

Doğanın kalbinde yeni bir soluk: Saklı Yayla

“Sessizlik, yeşillik ve saf doğa” mottosuyla hizmete başlayan Saklı Yayla Sosyal Tesisleri, doğa tutkunları için eşsiz bir kaçış noktası olmayı hedefliyor.
Ziyaretçilerine yeşilin binbir tonuyla huzur dolu bir atmosfer sunan tesis, artık misafirlerini ağırlamaya hazır.