Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, ilçenin turizm potansiyeline katkı sağlayacak yeni bir adım attı. Türkiye’nin önde gelen mağaracılık ekiplerinden Anadolu Speleoloji Grubu Derneği (ASPEG) ile imzalanan protokol kapsamında, yaklaşık 2 milyar yıllık geçmişe sahip Yazkonağı Mağarası turizme kazandırılacak.
Mağara İçin İlk İncelemeler Yapıldı
Protokolün ardından ASPEG ekibiyle birlikte mağaraya giren Başkan Tavlı, yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki mağarayı yerinde inceledi. Uzman ekip, mağara ile ilgili ayrıntılı bir rapor hazırlayacak.
“Ünye’yi Turizmde Cazibe Merkezi Yapacağız”
Başkan Tavlı yaptığı açıklamada, Ünye’nin doğal ve tarihi değerlerini turizme kazandırmayı hedeflediklerini belirtti:
“Yazkonağı Mağarası’nın turizme açılmasıyla ilçemize yeni bir destinasyon kazandıracağız. Kale ziyaretleri, tarihi yapılar, deniz ve doğa turizmiyle birlikte Ünye’yi cazip bir merkez haline getirmeyi amaçlıyoruz.”
Turizm Çeşitliliği Artıyor
Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Yazkonağı Mağarası’nın bölge için çok önemli bir turizm değeri olduğunu vurgulayarak, Ordu’nun mağaralarıyla da öne çıkacağını ifade etti. ŞELORDER Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ise mağaraların şelale rotalarıyla birleştirilerek turizmde daha geniş bir ağ oluşturulabileceğini dile getirdi.
“Başkanımızı Fahri Mağaracı Yapacağız”
ASPEG Başkanı Orkun Kuntay Uzel, Başkan Tavlı’nın mağara keşfi sırasında gösterdiği ilgiden söz ederek, “Başkanımızı fahri mağaracı ilan edeceğiz. Bu işe gönülden destek veriyor” dedi.
Ünye Belediyesi’nin öncülüğünde hayata geçirilen Yazkonağı Mağarası projesi, ilçenin turizmine çeşitlilik katarken Ünye’yi Karadeniz’in dikkat çeken destinasyonlarından biri haline getirecek.
