
https://www.youtube.com/watch?v=5F1PKB6f6KE&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=bjtX8wAjoyo
Gürecülü’de mahalle sakinlerinden Tahsin DAL ve Yaşar Yıldız’ın Çakır Medyaya başvurmasının ardından 15 gün içerisinde çalışmalar başladı. Mahalle sakini DAL mağduriyetinin giderilip çözüme kavuşturulması karşısında olan mutluluğunu ifade ederken emeği geçenleri de teşekkürleriyle onure etti. Devlet Su İşleri Müdürlüğünün Gürecülü’de başlattığı çalışma hız kesmeden devam ederken, işi üstelenen yüklenici firma çalışma sahasında taşduvarın yanı sıra köprü yapımı gerçekleştirileceğinin ve metrajlarının boyutlarıyla ilgili şu bilgilerde bulundu.
Gürecülü mahallesi Sakini Tahsin DAL; “1982 yılından buyana buraya ulaşımı sağlayamıyorduk. Buradan bütün yetkililerimize seslendik ve dilekçelerimizi de gönderdik. Çakır Medya Genel Yayın Yönetmeni Sayın Cihan Çakır Bey aracılığı ile geçen sene bir çekim yaptık burada. Cenab-ı Allah bu yere emeği gecen bütün kişilerden razı olsun. Özellikle Yaşar Yıldız beyefendi bu işi vesile oldu, Allah razı olsun hizmetimiz geldi” diye konuştu.
Gürecülü mahallesinde Çakır Medyanın yapmış olduğu haberin akabinde çalışmaların 15 gün içerisinde başladığını kaydeden DAL; “Burada ulaşım hiç yoktu, mevcut olan yaya köprüsünü 4-5 yıl önce yeni yaptırdık. Buradan çocuklar çizmelerle geçiyordu, çok büyük sıkıntılar yaşıyorduk” dedi.
Mahalle sakinlerinden Yaşar Yıldız; “Uzun yıllardır Tahsin abimizin çekmiş olduğu sıkıntıyı Ünye Çakır medya haber gurubuna ilettik, burada çekim yaptılar. Vatandaşımızın bu durumunu haber yaptıktan sonra 15 gün gibi kısa bir süre içerisinde yapılan çalışmaları görüyorsunuz. Burada emeği geçen Çakır medya grubuna, emeği gecen Devlet Su İşleri Müdürlüğüne, belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Burada 100m ileride şehitlik mezarlığı var. Buraya şehitler için anneler, bacılar ve evlatlar geliyor ve ruhlarına dua okuyorlar. Onlarda bu güzel yollarımızdan, köprülerimizden faydalanacaklar. Burada bulunun yol ve köprüye hizmeti geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.
Vatandaştan Teşekkür
DSİ’nin hummalı bir çalışma yürüttüğü Gürecülü mahalle sakini Tahsin DAL’ın evinin yer aldığı bölüme ayaklı köprü ve yol yapımı devam ederken, dere ıslahı ve su baskınlarını önlemek amacı ile karşılıklı toplam 416m taşduvar çalışması da yapılıyor. Yapılan çalışmalar karşısında DAL ve mahalleliler oluşturulan çözüm noktasında mutluluklarını da ifade ederken emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini sundu.