
https://www.youtube.com/watch?v=8-3DU2ynq6k&feature=youtu.be
Ünye Yavi Mahallesin de 10 gündür sular akmıyor. Suyu akmayan vatandaşlar namaz kılmaya camiye dahi gidemediklerini, Vatandaşlar suların akmadığını her gün yetkililere bildirdiklerini, fakat bugüne kadar bir çözüm bulunamadığını söyledi. Yavi mahalle muhtarı Aslan Türk Konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada OSKİ’nin, “yetki sizde” diyerek için işinden çıktığını ifade etti.
Yavi Mahalle Muhtarı Arslan Türk ;
"2013 yılında İl Özel İdaresinden gelen içme suyumuz terfili akıyor. Ordu Büyükşehir olduktan sonra OSKİ Genel Müdürlüğüne devretmek için elimizden gelen mücadeleyi ettik fakat OSKİ Genel Müdürlüğü suyu teslim almadı. Bizler kırsal kesimlerde yaşıyoruz. Bizim vatandaşlardan para toplamak bir yetkimiz olmadığını kamuda biliyor. Bazı vatandaşlarımız para veriyor bazı vatandaşlarımız ise ödemediği için YEDAŞ suyumuzu kesiyor. OSKİ Genel Müdürlüğünün, “yetki sizde” sözü bizleri halkla karşı karşıya getirmekte. Dilekçemi verdim, imza topladık OSKİ Genel Müdürlüğü yetki sizdedir diyerek bize cevap verdi ve bu yazının geçici olduğunu söyledi” dedi.
Vatandaş Suyu Akmayan Köyde Kalmak İstemiyor…
“Vatandaşlar susuzluktan isyan etme noktasına geldi” diyen Muhtar Türk; “10 gündür Yavi mahallesi olarak perişan haldeyiz. Abdest alacak su olmadığı için camiye namaz kılmaya bile gidemiyoruz. Kimse suyu akmayan köyde kalmak istemiyor. Yetkililere sorunumuzu bildirdik ama çözüm bulan yok” diye konuştu.