vurguladı.
İYİ Parti Ünye İlçe Başkanı Servet Zeren ile İYİ Parti Ordu İl Teşkilatı Çevre ve Şehircilik Politikaları Başkanı Berkay Torunoğlu, yapılacak her çalışmada doğal dokuya zarar verecek uygulamalara karşı olduklarını net bir şekilde ifade etti.
Çamlık’ta 470 Ağaç Kaldırılacak
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ünye Çamlık’ta başlatılan proje kapsamında, ağaçların çok sık olması nedeniyle seyreltilme yapılacağı, ömrünü doldurduğu belirtilen toplam 470 ağacın kaldırılacağı ve yerine bu sayının üçte biri oranında yeni ağaç dikileceği açıklandı.
Kesilecek ağaçların Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden gelen akademik bir heyet tarafından belirlendiği, alanın normal dikim yoğunluğunun üzerinde olduğu ve ağaçların sağlıklı gelişimi için güneş almasının zorunlu olduğu ifade edildi.
Yollar Yenilenecek, Mangallar Doğalgazlı Olacak
Proje kapsamında Çamlık’taki ana arter yolların yenileneceği, girişte bulunan Arnavut kaldırımı taş yolun söküldüğü ve yeni projede altı beton, üstü kum olacak şekilde antik görünümlü küp taş uygulamasına geçileceği bildirildi.
Ayrıca piknik alanlarında bulunan mangal ocaklarının kaldırılarak, doğalgazlı ızgara sistemine geçilmesinin planlandığı açıklandı.
İYİ Parti Heyeti Çalışmaları Yerinde İnceledi
İYİ Parti Ordu İl Teşkilatı ve Ünye İlçe Teşkilatı, Çamlık’ta yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. İnceleme ziyaretine İYİ Parti Ordu İl Teşkilatı Çevre ve Şehircilik Politikaları Başkanı Berkay Torunoğlu, İYİ Parti Ünye İlçe Başkanı Servet Zeren, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı. Heyet, proje hakkında Ordu Büyükşehir Belediyesi Peyzaj Mimarı Asuman Acar’dan detaylı bilgi aldı.
Zeren: “Çamlık Ünye’nin En Doğal Güzelliklerinden Biri”
İnceleme sonrası açıklama yapan İYİ Parti Ünye İlçe Başkanı Servet Zeren, Çamlık’ın Ünye için büyük bir değer olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
“Çamlık, Ünye’nin en doğal güzelliklerinden biri ve kentin simge alanlarından biridir. Bu nedenle hassasiyetimiz çok yüksek. Yapılan çalışmanın rehabilitasyon olarak tanımlandığını öğrendik. Ana arter yolların yenilenmesi ve ömrünü doldurmuş ağaçların seyreltilmesi söz konusu.”
Ağaç kesimiyle ilgili akademik rapora dikkat çeken Zeren, “470 ağacın kesileceği, yerine üçte biri oranında ağaç dikileceği belirtildi. Bu karar Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden gelen akademik bir heyetin çalışmasıyla alınmış” dedi.
Arnavut Taşı İçin Öneri
Çamlık girişindeki yol düzenlemesine ilişkin görüşlerini de paylaşan Zeren, Arnavut kaldırımı taşının tamamen kaldırılmaması gerektiğini belirterek, “Yolun bir bölümünün engelliler, bisikletliler ve bebek arabaları için düzenlenmesini, kalan kısmın ise Arnavut taşı olarak korunmasını önerdik. Yetkililer bunu olumlu karşıladı. Süreci takip edeceğiz” diye konuştu.
“Doğalın Dışına Çıkılmasına Hayır”
Projeye desteklerinin şartlı olduğunu vurgulayan Zeren, “Su geçirimli, doğal ve doğru malzemeler kullanıldığı sürece bu çalışmaya destek veririz. Ancak doğalın dışında her uygulamaya ‘hayır’ diyoruz. Çamlık’ın yenilenmesi ve bakıma alınması doğru bir adımdır” ifadelerini kullandı.
Piknik alanlarındaki mangal ocaklarının doğalgazlı sisteme dönüştürülmesini de olumlu bulan Zeren, “Bu kararın doğru olduğunu düşünüyorum” dedi.
“Bu İhmal Daha Önce Yapılmalıydı”
Çamlık’ın yıllardır ihmal edildiğini belirten Zeren, “Eğer bu bakımlar zamanında yapılsaydı bugün bu kadar fazla ağacın kesilmesine gerek kalmayabilirdi” diyerek eleştiride bulundu.
Torunoğlu: “Çamlığı Kaostan Çıkarmak İstiyoruz”
İYİ Parti Ordu İl Teşkilatı Çevre ve Şehircilik Politikaları Başkanı Berkay Torunoğlu ise Çamlık’ın Ünye’nin ortak değeri olduğunu vurgulayarak, “Çamlık, Ünye’nin tarihi ve kültürel mirasıdır. Geleceğe adım atarken geçmişle bağın koparılmaması gerekir” dedi.
“Yüzde 80 Olumlu, Yüzde 20 İstişare Gerekli”
Projeye ilişkin değerlendirmesini sürdüren Torunoğlu, “Yapılacak çalışmaların yaklaşık yüzde 80’i bizim açımızdan olumlu. Ancak kalan yüzde 20’lik bölümde kamuoyu, STK’lar ve toplum kanaatleriyle istişare yapılmasını talep ediyoruz. En büyük sorun istişare eksikliğidir” şeklinde konuştu.
“Takipçisi Olacağız”
Torunoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin Ünye kamuoyunun hassasiyetlerini daha fazla gözetmesi gerektiğini belirterek, “Bu sürecin takipçisi olacağız ve çalışmaları yerinde incelemeye devam edeceğiz” dedi.

