Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında gelenek haline getirdiği iftariyelik dağıtımını bu yıl da sürdürüyor. Şehrin giriş ve çıkış noktalarında kurulan mobil ikram alanları sayesinde uzun yolda olan sürücüler oruçlarını yolda açabiliyor.
Mobil Mutfak Tırı Yollarda
Büyükşehir Belediyesi tarafından konuşlandırılan Mobil Mutfak Tırı ve stantlarda, özellikle uzun yol şoförleri için iftariyelik paketler hazırlanıyor. Karadeniz Sahil Yolu güzergâhında doğu ve batı istikametine yük taşıyan tır sürücüleri başta olmak üzere şehirlerarası seyahat eden vatandaşlar bu hizmetten faydalanıyor.
İftar saatinin yaklaşmasıyla birlikte dağıtım noktalarında araç yoğunluğu yaşanırken, sürücüler hazır ikramlar sayesinde yemek arama telaşı yaşamadan oruçlarını açıyor.
Sosyal Belediyecilik Vurgusu
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde hayata geçirilen uygulama, Ramazan ayının dayanışma ruhunu yollara taşıyor. Yedi yıldır aralıksız sürdürülen hizmet, sosyal belediyecilik anlayışının bir örneği olarak gösteriliyor.
Sürücülerden Teşekkür
Ordu üzerinden geçiş yapan ve bir kısmı uluslararası taşımacılık yapan sürücüler, birçok şehirde benzer bir uygulamayla karşılaşmadıklarını belirterek memnuniyetlerini dile getirdi. İftariyelik hizmetinin hem zaman kazandırdığını hem de manevi anlam taşıdığını ifade eden sürücüler, emeği geçenlere teşekkür etti.
Hizmet Ramazan Boyunca Sürecek
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, iftariyelik dağıtımının Ramazan ayı boyunca şehrin farklı giriş ve çıkış noktalarında devam edeceğini bildirdi. Bu uygulama ile yolda olan vatandaşların Ramazan’ı daha huzurlu geçirmesi amaçlanıyor.
