2026 yılının ilk günlerinde fındık piyasasında hareketlilik yaşandı. Türkiye’nin önemli üretici kuruluşlarından Fiskobirlik, 2 Ocak itibarıyla kabuklu fındık alım fiyatlarında artışa gitti. Yapılan güncelleme ile birlikte ortak olan ve olmayan üreticiler için ayrı fiyat tarifeleri belirlendi.
Ortak Ve Ortak Dışı Üreticilere Farklı Tarife
Fiskobirlik tarafından açıklanan yeni fiyat listesine göre, levant kalite kabuklu tombul fındık ortaklara 280 TL’den, ortak dışı üreticilere ise 275 TL’den alınacak. Levant kalite kabuklu çakıldak fındıkta ise ortaklar için fiyat 290 TL, ortak dışı üreticiler için 285 TL olarak belirlendi.
Piyasa Şartlarına Göre Yeni Güncelleme Sinyali
Fiskobirlik yetkilileri, fiyat artışının piyasalardaki gelişmeler ve talep durumuna bağlı olarak yapıldığını belirterek, önümüzdeki günlerde koşullara göre yeni bir fiyat düzenlemesinin gündeme gelebileceğini ifade etti.
Yapılan bu güncelleme, yeni yılın ilk zammı olarak üreticilerin dikkatini çekerken, fındık piyasasında fiyatların yakından takip edilmeye devam edeceği belirtildi.
