VATANDAŞ (ACI) SUSUZ KALDI!
Ünye’de belirli noktalarda bulunan Acısu çeşmelerinde suların akmadığını gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi
Ünye’de belirli noktalarda bulunan Acısu çeşmelerinde suların akmadığını gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Türkiye’nin bazı bölgelerinde bulunan ve Ünye’nin de meşhur olan Acı suların akmaması vatandaşları çeşme başında şaşkınlığına neden oldu. İlçenin simgesi haline gelen ve çoğu vatandaşların sıkça kullandığı acısu çeşmeleri belediyenin asarkayaya tankerle taşıdığı iddia edildi.
Gelen şikayetler üzerine konuyu araştıran Deva Partisi Ünye İlçe Başkanı İrfan Tosun çarpıcı bir sonuca ulaştığını ifade ederek şu açıklamayı yaptı.”Ünye’nin adeta simgesi olan,b irçok Ünyelinin veya dışarıdan gelen bir çok kişinin kullandığı acı suyu neden akmadığını ve bazı yerlerde ise çok az aktığını tespit ettik.
Ve şok bir sonuca ulaştık. Oskininde yaptığı tespitlere göre Acısu , Asarkaya’daki ana merkezinden Ünye Belediyesi’nin gece tankerlerle Acısu çekmesi sonucu su azalıyormuş ve merkezdeki çeşmelere su yetmiyormuş. İnşallah doğru değildir ,bu kesinlikle kabul edilebilir bir davranış değil. Ünye belediyesinin halkın ortak kullanım hakkı olan doğal acı suyumuzu Asarkaya’daki tesislere tankerlerle taşıyamaz. Bu bir vicdani suçtur. Ünye belediyesinin derhal bu keyfi uygulanan vaz geçmesini istiyoruz. “dedi.
https://youtu.be/hJLLALPTqqw
[gallery size="full" columns="2" link="file" ids="238516,238515,238513,238517,238514"]
YORUMLAR
