Ünye ilçesinde, ilçe merkezine bağlı Türbe Caddesi’nin başlangıç noktasında yaklaşık iki aydır devam eden kanalizasyon sızıntısı vatandaşların tepkisini çekiyor. Bölgedeki yurttaşlar, asfalt üzerinden açık şekilde çıkan lağım suları nedeniyle hem sağlık açısından hem de çevresel açıdan ciddi bir mağduriyet yaşandığını belirterek, defalarca yetkililere başvurmalarına rağmen herhangi bir çözüm üretilmediğini ifade etti.

Eczane, Market, Sağlık Ocağı ve Evler Etkilendi

İhbarlara göre sızıntının başladığı nokta, Yalı mevkiinden Türbe Caddesi’ne giriş bölgesi. Bu alanda çevredeki eczaneler, marketler, fırınlar, sağlık ocağı ve konutlar, taşan kanalizasyon sularından doğrudan etkileniyor. Vatandaşlar, her gün lağım suyunun içinden geçerek temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere bu iş yerlerine ulaşmak zorunda kalıyor.

Hijyen koşullarının tamamen ortadan kalktığını dile getiren bölge sakinleri, bu durumu hem sağlık riski hem de yaşam kalitesini düşüren ciddi bir sorun olarak değerlendiriyor. Üstelik yaşanan sıkıntıya ilişkin ilgili birimlerin defalarca aranmasına rağmen, iki ay boyunca hiçbir müdahale yapılmadığı da gelen şikayetler arasında yer alıyor.

“Çok Yazık” Mesajıyla Tepkilerini Dile Getirdiler

Bölgeden gelen bir bildiride, yaşanan durum şu ifadelerle özetlendi:

“Vatandaş lağım sularına basıp çevredeki eczanelere, marketlere, fırına, sağlık ocağına ve evine gidiyor. Çok yazık.”

Müdahale Bekleniyor

Yaşanan sorun, altyapı eksikliklerinin ve mevcut sistemin işleyişindeki aksaklıkların bir sonucu olarak değerlendiriliyor. Yerel yönetim ve ilgili kurumların, vatandaş sağlığını ve çevre güvenliğini tehdit eden bu tür durumlara ivedilikle müdahale etmesi bekleniyor.

Ünye’nin merkezi bir noktasında iki ayı aşkın süredir devam eden bu kanalizasyon problemine yetkililerin ne zaman çözüm getireceği merak konusu.