Ünye ilçesinde, bölgede verilen maden ruhsatları ve yürütülen arama faaliyetlerine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Çevre örgütleri ve yerel paydaşların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, sürecin mevcut durumu ve olası etkileri ele alındı. Bölgedeki doğal alanlar ve tarım arazileri üzerindeki etkilerin değerlendirildiği toplantıya, siyasi temsilciler, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Katılımcılar, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alırken, sürece dair görüş ve önerilerini de dile getirdi. Toplantı boyunca çevresel hassasiyetler ve yerel değerlerin korunması konusu öne çıktı.

Çevre Derneklerinden Ortak Organizasyon

Bilgilendirme toplantısı, Ordu Çevre Derneği, Fatsa Çevre Derneği ve Ünye Çevre Platformu tarafından organize edildi. Toplantıda bölgede verilen maden ruhsatları ve devam eden arama faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.

Geniş Katılım Sağlandı

Toplantıya Servet Zeren, Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Şentepe, Teşkilat İşleri Başkanı Cengizhan Sarı, Tarım Politikaları Başkanı Hüseyin Torunoğlu ve Çevre ve Şehircilik Politikaları Başkanı Berkay Torunoğlu da katıldı. Ayrıca muhtarlar, sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar da toplantıda yer aldı.

Toplantıda, bölgedeki doğal alanların korunması ve tarım arazilerinin sürdürülebilirliği konuları ele alındı. Katılımcılar, çevresel etkilerin dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.