Ünye Net Haber
Ünye Net Haber
Diğer Sayfalar
Ünye

Ünye’de Fındık Sezonu Bereket Duasıyla Açıldı

Ordu’nun önemli fındık üretim merkezlerinden Ünye’de 2026 yılı fındık hasat sezonu düzenlenen programla başladı. Fındık bahçesinde gerçekleştirilen sezon açılışında protokol üyeleri üreticilerle bir araya gelirken, yeni sezon için bereket ve kazasız bir hasat temennisinde bulunuldu.

Ünye’de Fındık Sezonu Bereket Duasıyla Açıldı
Paylaş:

Ordu’nun önemli fındık üretim merkezlerinden Ünye’de 2026 yılı fındık hasat sezonu düzenlenen programla başladı. Fındık bahçesinde gerçekleştirilen sezon açılışında protokol üyeleri üreticilerle bir araya gelirken, yeni sezon için bereket ve kazasız bir hasat temennisinde bulunuldu.

2026 yılı fındık hasat sezonu dolayısıyla düzenlenen programa Ünye Kaymakamı Kemal Yıldız, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferda Yıldırım, Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan, İlçe Müftüsü Ali Fuat Baycan, üreticiler ve bahçe sahipleri katıldı.

Program kapsamında protokol üyeleri fındık bahçesine girerek sembolik olarak fındık topladı ve sepet doldurdu. Hasadın başlamasıyla birlikte üreticilerin yoğun çalışma dönemi de resmen başlamış oldu.

“Bereketli Bir Sezon Diliyoruz”

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferda Yıldırım, fındık hasat sezonunun sahil kuşağında başladığını belirterek tüm üreticilere hayırlı ve bereketli bir sezon diledi.

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman da 2026 fındık sezonunun üreticiler açısından bol ve bereketli geçmesi temennisinde bulundu.

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan ise fındığın bölge ekonomisi açısından büyük önem taşıdığını belirterek üreticilere bereketli bir sezon diledi.

Başkan Tavlı’dan Üreticilere Kurutma Ve Patpat Uyarısı

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, TMO’nun yeni sezon öncesinde depo ve alım süreçleriyle ilgili hazırlıklarını tamamladığını söyledi.

Geçmiş dönemlerde TMO önünde yaşanan yoğunluk ve bazı ihtiyaçların giderilmesi amacıyla belediye olarak sosyal alan, lavabo, WC ve park düzenlemeleri yaptıklarını belirten Tavlı, üreticilere de ürün kalitesi konusunda çağrıda bulundu.

Tavlı, fındığın iyi kurutulmasının önemine dikkat çekerek, “Fındığımızı iyi kurutalım, çürütmeyelim” mesajı verdi.

Bu yıl sahada tarım araçlarının kullanımının artacağına da dikkat çeken Tavlı, özellikle patpat kullanımında kurallara uyulması ve gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Kaymakam Yıldız: “Kazasız, Belasız Bir Hasat Diliyoruz”

Ünye Kaymakamı Kemal Yıldız ise fındığın hem Türkiye hem de Ünye açısından önemli bir tarımsal gelir kaynağı olduğunu belirtti.

Yıldız, 2026 hasat sezonunun üreticiler için bol gelirli, kazasız ve belasız geçmesini temenni ederek sezonun hayırlı olmasını diledi.

Sezon İçin Dua Edildi

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Ali Fuat Baycan tarafından yeni fındık sezonunun bereketli geçmesi için dua edildi. Duada üreticilerin emeklerinin karşılığını alması ve hasat döneminin kazasız şekilde tamamlanması temennisinde bulunuldu.

Program, protokol üyeleri ile üreticilerin fındık çuvalları önünde hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi. Ünye’de üreticiler, 2026 sezonunda alın terlerinin karşılığını alabilmek için bahçelerde hasada başladı.

Bu haber Ünye Net Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Ünye Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.