Ünye Net Haber
Ünye Net Haber
Diğer Sayfalar
Ünye

Ünye’de Doğal Mücadele Başladı: Sülünler Ekosisteme Salındı

Ünye Belediyesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü iş birliğinde doğaya önemli bir katkı sağladı. Fındık zararlısı kahverengi kokarca böceğine karşı doğal mücadele yöntemi olarak sülünler doğaya bırakıldı.

Ünye’de Doğal Mücadele Başladı: Sülünler Ekosisteme Salındı
Paylaş:

Ünye Belediyesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü iş birliğinde doğaya önemli bir katkı sağladı. Fındık zararlısı kahverengi kokarca böceğine karşı doğal mücadele yöntemi olarak sülünler doğaya bırakıldı.

Asarkaya Kent Ormanı’nda düzenlenen etkinliğe Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ferda Yıldırım, Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu İl Müdürü Ersin Çakır ve Ünye Şefi Saygın Yıldırım katıldı.

Kahverengi Kokarca İle Doğal Mücadele

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün Gümüşhane Kelkit Üretim Çiftliği'nde yetiştirilen sülünler, zararlı böcek popülasyonunu doğal yollarla azaltmak amacıyla Ünye’de doğaya salındı.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, yapılan çalışmanın hem tarımsal üretim hem de ekolojik denge açısından önemli olduğunu belirterek, “Doğanın kendi dengesini koruyarak zararlılarla mücadele etmek en doğru yöntemdir. Bu proje, hem çevreyi korumak hem de üreticimizi desteklemek açısından büyük anlam taşıyor” dedi.

Vatandaşlara Kışlak Çağrısı

Başkan Tavlı, geçtiğimiz yıl uygulanan kışlak ilaçlama programının olumlu sonuçlar verdiğini vurgulayarak, “Kış döneminde kahverengi kokarcanın barındığı alanların ilaçlanması hem doğayı korur hem de üretime katkı sağlar. Vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlılık bekliyoruz” diye konuştu.

“Doğayı Korumak Geleceğimizi Korumaktır”

Sülünlerin ekosistemde denge unsuru olacağını ifade eden Tavlı, “İnşallah bu sülünler, doğadaki zararlılarla mücadelede etkin rol oynayacak. Biz doğayı korudukça geleceğimizi de güvence altına almış oluruz” ifadelerini kullandı.

Bu uygulamayla birlikte Ünye, biyolojik dengeyi koruma yönünde önemli bir adım daha atmış oldu.

Bu haber Ünye Net Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Ünye Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.