Cumhuriyetimizin 102. kuruluş yıl dönümü, Ünye’de büyük bir coşku ve gururla kutlanmaya başladı. Cumhuriyet Bayramı öncesinde düzenlenen etkinlikler, şehirde bayram havası estirdi.

Kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ile başladı. Törene Ünye Kaymakamlığı, Ünye Belediye Başkanlığı, kamu kurumları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, meydanı dolduran vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla marşlara eşlik etti. Cumhuriyetin değerlerinin bir kez daha vurgulandığı törende, duygusal anlar yaşandı.

Törende konuşan yetkililer, Cumhuriyetin 102 yıllık kazanımlarını gururla andıklarını belirterek, “Bu büyük mirası gelecek nesillere aktarmak hepimizin ortak görevidir.” mesajını verdi.

Cumhuriyet coşkusu, Ünye genelinde devam ediyor. Şehir, bayraklarla, ışıklarla ve kırmızı-beyaz süslemelerle donatılırken; okullar, resmi kurumlar ve vatandaşlar da kutlamalara büyük bir heyecanla katılıyor.

Ünye’de Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, hafta boyunca sürecek konserler, yürüyüşler ve kutlama programlarıyla devam edecek.