Ordu’nun Ünye ilçesi Yüceler Mahallesi’nde çiftçilik yapan Fatma Tulkar, Ramazan Bayramı’nın 3’üncü günü dünyaya gelen buzağıya "Bayram" adını verdi. Aile, bu özel doğumu unutulmaz kılmak için yeni doğan buzağıya büyük bir özenle bakıyor. Gündüzleri annesinin yanında tutulan minik buzağı, akşamları soğuk havadan etkilenmemesi için evin salonuna alınıyor.
55 yaşındaki Fatma Tulkar, Bayram isimli buzağıya bebek gibi baktıklarını belirterek, “Gece olunca dışarısı çok soğuk oluyor. O yüzden içeri alıyoruz. Biberonla besliyoruz, üzerini battaniyeyle örtüp uyutuyoruz” ifadelerini kullandı.
Yeni doğan buzağının sağlıklı gelişimi için tüm aile seferber olmuş durumda. Gün içinde annesinin sütüyle beslenen buzağı, geceleri ise evin sıcak ortamında büyüyor. Tulkar ailesi, buzağının bakımında sevgi dolu bir yaklaşım sergiliyor ve adeta aileden biri gibi davranıyor.
Bölgedeki çiftçi ailelerin hayvanlarına gösterdiği ilgi ve sevgi, bu anlamlı örnekle bir kez daha gözler önüne serildi. Buzağının büyüme sürecini yakından takip eden aile, "Bayram" ismini taşıyan minik üyeleriyle Ramazan Bayramı’nı daha da özel kıldıklarını söylüyor.