Ordu Büyükşehir Belediyesi, OSKİ Genel Müdürlüğü aracılığıyla Ünye ilçesinin 4 mahallesinde yıllardır süren içme suyu sorununu kalıcı olarak çözüme kavuşturuyor. Çalışmalar kapsamında Gölcüğez, Kadılar, Yiğit ve Tepeköy mahallelerinde toplam 5 bin metrelik yeni içme suyu hattı inşa ediliyor. Proje tamamlandığında 1000 abone temiz ve kesintisiz içme suyuna kavuşacak.

Ünye’de 5 Bin Metrelik İçme Suyu Hattı Yapılıyor

Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların en temel ihtiyaçlarından biri olan içme suyuna yönelik yatırımlarına hız verdi. Altyapısı sık arızalanan ve kuraklık nedeniyle yılda ortalama 700 tanker su sevkiyatı yapılan 4 mahallede, sıfırdan yeni bir içme suyu hattı kuruluyor. Geçtiğimiz günlerde başlatılan projede ekipler 1200 metrelik kısmı tamamladı.

Ünye’de Çalışmalar Eylül’de Tamamlanacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatıyla başlatılan projede ekipler yoğun bir tempoyla çalışıyor. 5’te 1’lik kısmı tamamlanan projenin Eylül ayı sonuna kadar bitirilerek evlere abone bağlantılarının yapılması hedefleniyor.

Ünye’de Mahalle Muhtarından Teşekkür

Gölcüğez Mahalle Muhtarı Tacettin Kaya, yıllardır hayalini kurdukları altyapı çalışmasının hayata geçmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi:

“Bizim için büyük bir hayaldi. Her yıl ortalama 700 tanker suyla ihtiyacımızı karşılıyorduk. Şimdi sıfır altyapı ile bu çilemiz sona eriyor. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”