Ünye Net Haber
Ünye Net Haber
Diğer Sayfalar
Ünye

Ünye TSO’dan “Ünye İl Olmalı” Vizyonu İçin Bölge Çıkarması

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Ünye’nin il statüsüne kavuşması hedefi doğrultusunda bölgesel istişarelerini genişleterek hinterlandında yer alan Akkuş, Çaybaşı, İkizce ve Kumru ilçelerinde kapsamlı bir ziyaret programı gerçekleştirdi.

Ünye TSO’dan “Ünye İl Olmalı” Vizyonu İçin Bölge Çıkarması
Paylaş:

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Ünye’nin il statüsüne kavuşması hedefi doğrultusunda bölgesel istişarelerini genişleterek hinterlandında yer alan Akkuş, Çaybaşı, İkizce ve Kumru ilçelerinde kapsamlı bir ziyaret programı gerçekleştirdi.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Akar ve beraberindeki heyet, “Ünye’nin il olması” yönündeki çalışmalara ilişkin görüş alışverişinde bulunmak üzere bölge ilçelerinde yerel yönetimler ve meslek kuruluşlarıyla bir araya geldi.

Ziyaretlerde, Ünye’nin il statüsü kazanmasının yalnızca merkez ilçe için değil; Akkuş, Çaybaşı, İkizce ve Kumru başta olmak üzere tüm bölgeye sağlayacağı ekonomik, ticari ve lojistik katkılar ele alındı.

Heyet, ilçe belediye başkanlarıyla yapılan görüşmelerde bölgesel kalkınma potansiyeli, ulaşım ağları, ticaret hacmi ve kamu hizmetlerinin daha entegre bir yapıya kavuşması halinde oluşabilecek avantajları masaya yatırdı. İl statüsünün, hinterlanddaki ilçeleri kapsayan daha güçlü bir ekonomik bütünleşme sağlayacağı vurgulandı.

Program kapsamında yalnızca yerel yönetimler değil, esnaf ve meslek kuruluşları da ziyaret edildi. Bölge esnafının beklentileri dinlenirken, özellikle taşımacılık ve küçük ölçekli ticaret alanlarında oluşabilecek değişim ve fırsatlar üzerine değerlendirmeler yapıldı.

Ziyaretlerin ardından açıklama yapan Ünye TSO Başkanı İrfan Akar, sürecin ortak akıl ile yürütülmesinin önemine dikkat çekerek, “Ünye’nin il olması yönündeki talep, sadece idari bir değişim değil, bölgesel kalkınmayı hızlandıracak stratejik bir adımdır” ifadelerini kullandı.

Ünye TSO heyeti, bölgedeki temasların verimli geçtiğini belirterek, Ünye’nin il olması hedefi doğrultusunda istişare ve iş birliği çalışmalarının önümüzdeki süreçte de devam edeceğini bildirdi.

Bu haber Ünye Net Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Ünye Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.