Ünye'de 2018 yılında başlanan ve bir dizi olumsuzluk nedeniyle uzun süre atıl kalan Ünye Kültür Merkezi'nin inşaatında hızla ilerleme kaydediliyor. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer’in girişimleriyle ikmal ihalesi yapılan kültür merkezi, yılbaşı itibariyle teslim edilmesi planlanmıştı, ancak mekanik aksamda yapılan iyileştirmeler ve proje tadilatları nedeniyle açılış tarihi 2025 yılına ertelendi.
AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan, Kültür Merkezi’nin açılış tarihinin Nisan 2025 olarak belirlendiğini duyurdu. Başkan Alparslan, Kültür Merkezi’nin 513 kişilik çok amaçlı salonu, 220 kişilik iki konferans salonu, kütüphanesi ve sergi salonlarıyla Ünye’ye önemli bir kültürel katkı sağlayacağını vurguladı. 8 bin 300 metrekare kullanım alanına sahip bu tesis, bölgedeki kültürel etkinliklere büyük bir ivme kazandıracak.
Ünye Kültür Merkezi’nin inşaatı, ilk olarak 2018 yılında başlatılmıştı, ancak hükümetin uygulamaya koyduğu tasarruf tedbirleri nedeniyle duraklama sürecine girdi. 2020’de tedbirlerin kaldırılmasının ardından inşaat tekrar başladı, ancak bu sefer de yüklenici firmanın hak ediş paralarını alamaması nedeniyle çalışmalar durdu. Ardından 2021’de bir başka ödeme krizi nedeniyle işler tekrar sekteye uğradı. 2022’de müteahhit firma hak edişini alamadığı için işi bırakmak zorunda kaldı ve proje Ordu Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı'na devredildi.
Sonraki süreçte, Ordu Valiliği tarafından yapılan yeni ihale, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in katkılarıyla sonuçlandı ve Ünye Kültür Merkezi inşaatı, Erzurumlu Gelişim Gül Ortak Girişim Gurubu'na teslim edildi. Projenin toplam maliyeti KDV dahil 220 milyon TL olarak belirlenmiş olup, 2025 Nisan ayında tamamlanması planlanıyor.
AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan, kültürel faaliyetlerin bölge halkı için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekerek, Kültür Merkezi’nin açılışıyla birlikte Ünye’nin kültürel bir merkez olma yolunda önemli bir adım atacağını ifade etti.