Ünye Futbol Kulübü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen Sömestir Futbol Şenliği, çocukların enerjisi ve futbol sevgisiyle dolu dolu geçti. 28-29 Ocak tarihlerinde Çınarsuyu ve Cevizdere Tesislerinde organize edilen turnuva, karne tatiline neşe kattı. 2015 ve 2016 doğumlu sporcuların katıldığı organizasyonda Sinop İnceburunspor, Ordu Kayaspor, Terme Lisesi Gençlik Spor Kulübü, Fatsa Çamlıkspor ve Ünye Futbol Kulübü takımları yer aldı. Tribünlerde ailelerin yoğun ilgisiyle takip edilen maçlar, minik futbolcuların mücadele azmi ve heyecanıyla dikkat çekti.

Çocuklar Hem Oynadı Hem Yeni Arkadaşlıklar Kurdu
Turnuvanın en dikkat çeken yönü, herhangi bir sıralama veya şampiyonluk belirlenmeden yalnızca sporun birleştirici gücüne odaklanılması oldu. Ünye Futbol Kulübü Başkanı Metin Tamtürk yaptığı açıklamada, çocukların eğlenerek futbol oynamasına fırsat sunan bir etkinlik düzenlediklerini ifade etti. Tamtürk, “Şampiyon ya da derece belirlemeden, sadece futbol sevgisiyle dolu bir ortam oluşturduk. Çocukların gelişimlerini desteklemek ve yeni dostluklar kurmalarını sağlamak istedik. Organizasyonumuza destek veren İlçe Spor Müdürlüğü’ne ve katılım sağlayan tüm kulüplere teşekkür ederiz” sözleriyle katkı sunan herkese minnettarlığını dile getirdi.

Aileler ve Antrenörlerden Olumlu Geri Bildirimler
Sömestir Futbol Şenliği boyunca çocukların gösterdiği performans kadar, organizasyonun planlaması ve ortamın samimiyeti de takdir topladı. Aileler çocuklarının sahadaki mutluluğuna ortak olurken, antrenörler de bu tür etkinliklerin futbolun altyapısına büyük katkı sağladığını vurguladı. Ünye Futbol Kulübü'nün geleceğe yönelik bu tarz sosyal spor organizasyonlarına devam etmesi bekleniyor.
