İstanbul’da yürütülen geniş kapsamlı uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alınan 26 şüpheliden 19'u, çıkarıldıkları sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı. Tutuklananlar arasında kamuoyunun yakından tanıdığı isimler de yer alıyor. “Ciciş kardeşler” olarak bilinen isimlerden Ceyda Ersoy da tutuklananlar arasında bulunuyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçları Soruşturma Bürosu’nun yürüttüğü soruşturma kapsamında “kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak”, “uyuşturucu kullanılmasını kolaylaştırmak” ve “fuhşa aracılık etmek” gibi suçlamalarla başlatılan operasyon, İstanbul’un yanı sıra İzmir, Denizli ve Muğla illerini de kapsadı.

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 19 kişi hakkında tutuklama kararı verilirken, 3 kişi hakkında ise “konutu terk etmeme” şeklinde adli kontrol tedbiri uygulandı. Oyuncu Doğukan Güngör ve sosyal medya fenomeni Burak Altındağ’ın da bulunduğu 26 kişi hakkında işlem yapıldı.

4 Kişi Serbest Bırakıldı

Daha önce yurt dışı çıkış yasağı uygulanan Doğukan Güngör, Alya Şahinler, Ceren Yıldırım ve Saniye Deniz ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı. Soruşturma dosyasında birçok farklı suçlama yer alırken, operasyonun detaylarının önümüzdeki günlerde genişlemesi bekleniyor.