Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunduğu sırada sağlık durumu nedeniyle hastaneye sevk edildi. Özdağ’ın, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensuplarının kimliklerini ifşa ettiği iddialarıyla yargılandığı dava, bugün İstanbul’da görüldü.
Duruşmaya Katılamadı
Mahkeme başkanının açıklamasına göre, Özdağ’ın sağlık durumu nedeniyle hastaneye sevk edilmesi sebebiyle duruşmaya katılamadığı bildirildi. Özdağ'ın avukatları ise duruşmaya katılmadıklarını belirterek, mazeret dilekçesi sundular.
Rutin Sağlık Kontrolleri
Zafer Partisi kaynaklarından alınan bilgilere göre, Özdağ’ın hastaneye sevk edilmesinin olağan bir durum olduğu, rutin sağlık kontrolleri için hastaneye götürüldüğü ve herhangi bir olağanüstü sağlık durumu bulunmadığı ifade edildi.
MİT Kanunu'na Muhalefet İddiası
Ümit Özdağ, 26 Şubat 2020’de, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı açıklamada MİT mensubu iki kişinin kimliklerini açıkladı ve bu kişiler hakkında “şehit olduklarını” belirtti. Bu açıklama, MİT Kanunu'na muhalefet suçlamasını gündeme getirdi ve Özdağ hakkında dava açılmasına neden oldu. Mahkeme, Özdağ’a yönelik hapis cezası talebiyle yargılama başlatmıştı.
Ankara’daki Davalar Devam Ediyor
Özdağ hakkında ayrıca, hakaret ve MİT Kanunu'na muhalefet suçlamalarıyla Ankara’da iki ayrı dava açılmıştı. Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davalar, Özdağ’ın mazeret bildirerek katılmamasıyla ertelendi. Sonraki duruşmalar ise 8 Temmuz 2025’te yapılacak.
Ümit Özdağ’ın hastaneye sevk edilmesiyle ilgili gelişmeler, kamuoyu tarafından dikkatle takip ediliyor.