
https://www.youtube.com/watch?v=Axo2mhrnX4I&t=5s
Ünye'de sokak hayvanlarının sokaklarda ve yollarda başıboş gezmesinden duydukları rahatsızlığı bir çok kez dile getiren vatandaşların şikayetlerini basında şıkça yer almıştı.Yapılan haberlere ve şikayetlere Ünye Belediyesi kayıtsız kalmadı ve örnek bir proje ile sokak hayvanlarına sahip çıktı.
Ünye belediyesinden sokak hayvanlarının rehabilitasyonu ve bakımıyla ilgili örnek proje hayata geçirildi.Sokak hayvanlarının korunması, rehabilitasyonu ve bakımları için eski Ünye evleri tarzında barınaklar inşa edildi.
Proje kapsamında vatandaşların sokak hayvanları için ekmek ve yem bırakabilecekleri toplama alanları oluşturuldu.
Ünye Belediyesine oluşturdukları projeden ötürü teşekkürlerini sunan Hayvan severler duygularını şu şekilde ifade etti:
“Bu bir başlangıç oldu güzel bir proje oldu. İnşallah daha da ilerisi için güzel şeyler olacağını düşünüyorum. Çalışmalara destek veriyoruz, yaptıkları iş için çok memnunuz. Gönüllü olarak biz lokantalardan olsun, kendi evlerimizden olsun yemek getiriyoruz, iki güne üç güne bir besliyoruz hayvanlarını. Ünye belediyesi gerçekten bu konuda duyarlı, teşekkür ediyoruz.
Sokak hayvanları için tarihi Ünye evi tarzında hazırlanan barınaklar onlara sıcak bir ortam sağlarken, proje kapsamında kentin birçok noktasında oluşturulan beslenme noktalarıyla da hayvanların beslenme ihtiyacı giderilecek.