Ünye Net Haber
Ünye Net Haber
Diğer Sayfalar

Sakarya’da mesleki eğitim öğretmenlerine eğitici eğitimi tamamlandı

Sakarya’da mesleki ve teknik eğitimde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin etkin uygulanması amacıyla düzenlenen eğitici eğitimini 60 kursiyer ve 10 eğitim görevlisi tamamladı.

Sakarya’da mesleki eğitim öğretmenlerine eğitici eğitimi tamamlandı
Paylaş:

Sakarya’da mesleki ve teknik eğitimde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin etkin uygulanması amacıyla düzenlenen eğitici eğitimini 60 kursiyer ve 10 eğitim görevlisi tamamladı.

SAKARYA (İGFA) - Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mesleki ve teknik eğitim alanında Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin daha etkin uygulanması amacıyla düzenlenen “Mesleki ve Teknik Eğitimde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretmen Eğitici Eğitimi Kursu” Sakarya’da tamamlandı.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İzleme, Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından 7-11 Eylül 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen program, Adapazarı Sezginler Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde düzenlendi. Programa 60 kursiyer ve 10 eğitim görevlisi katıldı. Kursun açılışı, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Doç. Dr. Volkan Hasan Kaya’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

MESLEKİ EĞİTİME BÜTÜNCÜL YAKLAŞIM

Beş gün süren eğitimlerde öğretmenlerin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ni mesleki ve teknik eğitim alanının ihtiyaçlarına uygun şekilde uygulama yetkinliklerinin geliştirilmesi hedeflendi.

Program kapsamında ayrıca öğretmenlerin edindiği bilgi ve deneyimlerin, illerde gerçekleştirilecek eğitimlerle diğer öğretmenlere aktarılması üzerine çalışmalar yapıldı. Eğitimlerde öğrencilerin yalnızca akademik ve mesleki beceriler açısından değil; millî, manevi, insani ve sosyal değerler ile çağın gerektirdiği yetkinlikler bakımından da bütüncül şekilde desteklenmesi vurgulandı.

Programın kapanışında Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Salih Kaygusuz ile Sakarya İl Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, kursiyerlerle bir araya geldi. Kapanış programında Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin mesleki ve teknik eğitimdeki uygulamaları, eğitim süreçlerine yansımaları ve öğretmenlerin modelin hayata geçirilmesindeki rolü değerlendirildi. Kaygusuz, program kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alırken kursiyerlerle de görüş alışverişinde bulundu.

İl Millî Eğitim Müdürü Bakırtaş ise eğitimin, mesleki ve teknik eğitimin niteliğinin artırılmasına ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin sahadaki uygulamalarının güçlendirilmesine katkı sağlayacağını belirtti. Beş günlük program, katılımcılara başarı dilekleriyle ve yeni eğitim öğretim yılının mesleki ve teknik eğitim camiası için hayırlı olması temennisiyle sona erdi.

Bu haber Ünye Net Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.