Ünye Net Haber
Ünye Net Haber
Diğer Sayfalar
Ordu

Ramazan Bayramı İçin Ülke Genelinde Sıkı Tedbirler Alınacak

İçişleri Bakanlığı, 2026 yılı Ramazan Bayramı tatili ile eğitim-öğretim dönemi ara tatilinin aynı döneme denk gelmesi nedeniyle artması beklenen trafik yoğunluğuna karşı yeni tedbirler içeren bir genelge yayımladı.

Ramazan Bayramı İçin Ülke Genelinde Sıkı Tedbirler Alınacak
Paylaş:

Ramazan Bayramı İçin Ülke Genelinde Sıkı Tedbirler Alınacak

İçişleri Bakanlığı, 2026 yılı Ramazan Bayramı tatili ile eğitim-öğretim dönemi ara tatilinin aynı döneme denk gelmesi nedeniyle artması beklenen trafik yoğunluğuna karşı yeni tedbirler içeren bir genelge yayımladı.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi imzasıyla yayımlanan genelge, 81 il valiliği ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğüne gönderildi. Genelge kapsamında 13 Mart – 23 Mart 2026 tarihleri arasında ülke genelinde geniş kapsamlı asayiş ve trafik tedbirleri uygulanacak.

Trafik Denetimleri Artırılacak

Bayram süresince özellikle şehirler arası yollarda trafik denetimleri artırılacak. Emniyet kemeri kullanımının yaygınlaştırılması için bilgilendirme çalışmaları yapılacak, otobüsler ve sürücüler terminal ve ara duraklarda sıkı şekilde denetlenecek.

Ayrıca otoyol ve devlet karayollarındaki dinlenme tesisleri ile akaryakıt istasyonlarında uygunsuz park ve duraklamaların önüne geçilmesi için tedbirler alınacak.

Yoğun Noktalarda Ek Önlem

Şehitlikler, mezarlıklar ve alışveriş merkezleri gibi bayram döneminde yoğunluk yaşanan alanlarda polis ve jandarma ekipleri görev yapacak. Trafiğin yoğun olduğu bölgelerde ekiplerin görünürlüğü artırılacak ve kazaların sık yaşandığı güzergâhlarda denetimler daha sıkı gerçekleştirilecek.

Göç Ve Konaklama Denetimleri De Yapılacak

Genelge kapsamında düzensiz göçle mücadele çalışmaları da sürdürülecek. Mobil Göç Noktası uygulaması bayram tatili boyunca devam edecek. Ayrıca günübirlik kiralanan evler, oteller ve konaklama tesislerinde de gerekli denetimler yapılacak.

Bu haber Ünye Net Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Ordu Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Ordu’da Kayak Sporuna Yeni Destek

Akışın sonuna geldiniz.