Ordu’nun önemli yaylalarından Perşembe Yaylası ile Korgan Yaylaları arasındaki mera alanlarında planlanan maden faaliyetlerine ilişkin süreçte yeni bir gelişme yaşandı. Samsun Bölge İdare Mahkemesi, daha önce verilen yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı.
Mahkeme, ilk aşamada yeterli teknik inceleme ve bilirkişi raporu olmadan tedbir kararı verilmesinin usule uygun olmadığına hükmetti.
Kararla birlikte dosya yeniden Ordu İdare Mahkemesi’ne gönderildi. Sürecin bundan sonraki aşamasında bilirkişi incelemeleri ve teknik raporların tamamlanması bekleniyor.
Bölge halkı ve çevre savunucuları ise Perşembe Yaylası ve Korgan Yaylaları’nın doğal yapısı, su kaynakları ve mera alanları açısından korunması gerektiğini vurgulayarak süreci yakından takip ediyor.
Mahkemenin, bilirkişi raporlarının ardından dosya hakkında yeniden değerlendirme yapacağı öğrenildi. Maden faaliyetlerinin geleceği ise çıkacak teknik raporlara bağlı olacak.
