OTOGARDA KENTSEL DÖNÜŞÜM VAR MI?

Şanlıtürk, önergesinde şu ifadelere yer verdi: “Ordu’nun Altınordu ilçesi yeni mahallede bulunan eski otogar mevkiinde 56 dönümlük kentsel dönüşüm projesi açıklamıştınız. Daha önce bu bölgeye TOKİ eliyle rezerv alan adı altında 311 adet konut, bir adet ticaret merkezi ve bir adet cami yapılmıştı. Şu anda da 97 adet iş yeri, 179 adet ofis, bir de kültür merkezi inşa ediliyor. Şu ana kadar herhangi bir eski yapı yıkılmadı. Aksine bölgenin yoğunluğu artarak iki emsalin üzerinde bir yapılaşma oldu. Bakanlığınızın bu bölgede bir kentsel dönüşüm çalışması var mı?”

 

YETKİ OBB VE ORKENT’TE

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Şanlıtürk’ün sorusuna ilişkin su cevaba yer verildi: “Ordu ili Altınordu ilçesi Yeni Mah. 7,85 ha (eski otogarın da yer aldığı) alan 2015/7262 BKK ile Riskli Alan ilan edilmiştir. Riskli alanda Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı yetkilendirilmiştir. Riskli alanın 1. Etabı olan 1,9 ha'lık (eski otogarm bulunduğu 5855 Ada 29-30 Parsel) kısmında projelendirme çalışmaları Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ORKENT A.Ş. arasında yapılan Protokol kapsamında devam etmektedir.

 

Şanlıtürk’ten Eski Otogar Sorusu: Kentsel Dönüşüm Yerine Betonlaşma Mı?
Şanlıtürk’ten Eski Otogar Sorusu: Kentsel Dönüşüm Yerine Betonlaşma Mı?

Malikler tarafından Riskli Alan kararına açılan davalarda; Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun parsel bazında iptal kararları bulunmaktadır. Riskli alandaki işyeri ve konut hak sahipleri için Altınordu ilçesi Yenimahalle-Şirinevler Mahallesinde içerisinde 2,45 ha olan. 5.03.2015 tarihli ve 1547 sayılı Bakanlık Makamı Oluru ile Rezerv Yapı Alanı belirlenmiştir. Rezerv Yapı Alanında Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı yetkilendirilmiştir. Rezerv Yapı Alanında projelendirme ve yapım çalışmaları TOKi tarafından yapılmaktadır. 311 Adet Konut ve 1 Adet Ticaret olup, bağımsız bölüm teslimleri yapılmıştır.”