Ünye Net Haber
Ünye Net Haber
Diğer Sayfalar

Otizm farkındalığında sporun birleştirici gücüne Sakarya'dan anlamlı şenlik

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile SUBÜ iş birliğinde düzenlenen 2’nci Spor Şenliği’nde özel çocuklar ve gençler sporla buluştu. Gün boyu süren etkinlikler, dayanışma ve empati duygusunu güçlendiren renkli görüntülere sahne oldu.

Otizm farkındalığında sporun birleştirici gücüne Sakarya'dan anlamlı şenlik
Paylaş:

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile SUBÜ iş birliğinde düzenlenen 2’nci Spor Şenliği’nde özel çocuklar ve gençler sporla buluştu. Gün boyu süren etkinlikler, dayanışma ve empati duygusunu güçlendiren renkli görüntülere sahne oldu.

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık gününe özel olarak düzenlediği ve bu yıl 2’ncisi düzenlenen Spor Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Otizm konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilen şenlikte, gençler ve özel çocuklar birlikte spor yapmanın yanı sıra paylaşmanın, dayanışmanın ruhunu yaşadılar.

Geniş katılımın olduğu şenliğe Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. İlhan Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, Büyükşehir Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Orhan Bayraktar’ın yanı sıra akademisyenler, öğrenciler ve özel çocukların ailelerinin katıldı.

Sabahın erken saatlerinde otizme dikkat çekmek amacıyla düzenlenen bisiklet turuyla başlayan şenlik, SUBÜ Spor Bilimleri Fakültesi etrafında kurulan çeşitli spor etkinlikleriyle devam etti. Masa tenisi, golf, bocce, masa güreşi, topla puan kazanma, bardaktan top geçirme, balon yapımı gibi çeşitli oyunlar ve etkinliklerle katılımcılara keyifli anlar yaşadı.

Program kapsamında oynanan Sakarya AmputeFutbol Takımı ile SUBÜ Kadın Futbol Takımı arasındaki gösteri maçı, izleyenlerden büyük ilgi gördü. Karşılaşma, sporun birleştirici ve kapsayıcı gücünü yansıtan anlara sahne oldu. Programa katılanlar arasında yer alan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık “Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen olan Büyükşehir Belediyemizle ortaklaşa yaptığımız Spor Şenliği etkinliğinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Hocalarımızla ve öğrencileriyle yapmış olduğumuz bu etkinliğin hayırlara vesile olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Sporun birleştirici gücünü ön plana çıkararak katılımcılardan tam not alan şenlik, gün sonunda coşkulu bir atmosferle sona erdi.

Bu haber Ünye Net Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Kütahyaspor U-15, Tüm Rakiplerini Yendi

Akışın sonuna geldiniz.