Ordu, uluslararası turizm pazarındaki payını artırmak ve sahip olduğu doğal ile kültürel değerleri daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı kapsamında Türkiye’ye gelen yabancı tur operatörleri, programlarını Karadeniz’in dikkat çeken destinasyonlarından Ordu’ya yönlendirdi. Gerçekleştirilecek ziyaretle birlikte kentin turizm altyapısı, konaklama imkanları ve destinasyon çeşitliliği yerinde incelenecek. İki gün sürecek temaslarda hem saha gezileri yapılacak hem de sektör temsilcileri arasında doğrudan iş görüşmeleri gerçekleştirilecek. Organizasyonun, Ordu’nun turizm potansiyelini uluslararası pazarda daha görünür hale getirmesi amaçlanıyor.

Program, Türk Hava Yolları ve Travelshop iş birliğiyle organize edildi. Avustralya, Endonezya ve Filipinler’den gelen 11 turizm acentası temsilcisi, 12-13 Şubat 2026 tarihlerinde Ordu’da çeşitli temaslarda bulunacak. Tanıtım gezisi olarak planlanan program kapsamında kentin öne çıkan turistik noktaları ziyaret edilecek.

Program çerçevesinde heyet, Ünye, Fatsa ve Altınordu ilçelerindeki turistik alanları yerinde inceleyecek. Kültürel miras alanları, doğal güzellikler ve konaklama tesisleri hakkında detaylı bilgilendirme yapılacak.

Organizasyon, Ordu Valiliği himayesinde, Fatsa Belediyesi ev sahipliğinde ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülüyor. Programın önemli bölümünü ise ikili iş görüşmeleri oluşturuyor.

12 Şubat 2026 Perşembe günü saat 20.00’de Fatsa Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenecek toplantıda yabancı tur operatörleri ile Ordu’daki otel işletmecileri ve seyahat acentası temsilcileri bir araya gelecek. Görüşmelerde destinasyon pazarlaması, tur programlarının oluşturulması ve karşılıklı iş birliği imkanları ele alınacak.

Gerçekleştirilecek temaslarla Ordu’nun turizm potansiyelinin uluslararası arenada daha fazla yer bulması hedefleniyor. Uzak Doğu ve Okyanusya pazarından gelecek turistlerin Karadeniz rotalarına dahil edilmesi için planlamalar yapılacak.

İki gün sürecek gezi ve toplantılar kapsamında, kentin doğal ve kültürel mirasının yabancı operatörler aracılığıyla farklı ülkelerdeki tatil programlarına entegre edilmesi amaçlanıyor. Bu adımın, Ordu’nun sürdürülebilir turizm hedeflerine katkı sağlaması ve bölge ekonomisine hareket kazandırması öngörülüyor.