Ünye Net Haber
Ünye Net Haber
Diğer Sayfalar
Ordu

Ordu’lu Nisa İrem Kendiliğinden Eriyen Stent Üretti

Annesinin Kalp Krizi Acısını Bilimsel Başarıya Dönüştürdü: Ordu’lu Nisa İrem Kendiliğinden Eriyen Stent Üretti Ordu’da lise öğrencisi Nisa İrem Kılıçkıran, annesinin geçirdiği kalp krizinin ardından yaşadığı üzüntüyü bilimsel bir projeye dönüştürerek dikkat çeken bir başarıya imza attı. 12’nci sınıfta eğitim gören 17 yaşındaki Nisa İrem, sınıf arkadaşı Melike Naz Şahan ile birlikte kalp damar tıkanıklıklarının tedavisinde kullanılabilecek, ameliyat sonrası vücutta kendiliğinden yok olan biyobozunur nanoparçacıklı stent tasarladı.

Ordu’lu Nisa İrem Kendiliğinden Eriyen Stent Üretti
Paylaş:

 

Ordu’da okuyan 17 yaşındaki 12’nci sınıf öğrencisi Nisa İrem Kılıçkıran, annesinin geçirdiği kalp krizinin ardından tıp teknolojilerine ilgi duymaya başladı. Yaşadığı üzüntüyü bilimsel bir üretime dönüştürmek isteyen genç öğrenci, sınıf arkadaşı Melike Naz Şahan ile birlikte önemli bir çalışma yürüttü.

İki öğrenci, kalp damar tıkanıklıkları tedavisinde kullanılan stentlere alternatif olabilecek “biyobozunur nanoparçacıklı stent” geliştirdi. Bu özel malzeme, ameliyatla yerleştirildikten sonra zaman içinde vücutta kendiliğinden eriyerek yok oluyor. Böylece ek cerrahi müdahalelere gerek kalmadan iyileşme süreci destekleniyor.

Bu haber Ünye Net Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Ordu Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.