Ordu’nun yetiştirdiği başarılı sporculardan Berna Tut, el emeği ürünler gibi özenle işlediği azmi ve disipliniyle spor kariyerinde bir başarıya daha imza attı. Sakarya’da düzenlenen Üniversiteler Arası Türkiye Wushu Kungfu Şampiyonası’nda kilosunda birinci olan Tut, 15. kez şampiyonluk kürsüsüne çıkmanın gururunu yaşadı. Ordu Üniversitesi adına yarışan genç sporcu, bu alandaki istikrarlı yükselişiyle dikkat çekiyor.

Hedef Balkan ve Dünya Şampiyonlukları

Berna Tut, elde ettiği bu başarıyla yetinmeyerek gözünü uluslararası arenaya çevirdi. Temmuz ayında Edirne’de yapılacak Balkan Şampiyonası ve Ağustos ayında Brezilya’da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası için hazırlıklarını sürdüren genç sporcu, bu iki önemli organizasyondan da madalya ile dönmeyi hedefliyor.

"Bizlerden beklenti yüksek, bu yüzden çok çalışmamız gerekiyor" diyen Tut, elde ettiği başarıda ailesinin ve antrenörlerinin büyük katkısı olduğunu belirtti. Uygun antrenman koşulları ve disiplinli çalışma temposuyla hedefine adım adım ilerleyen Berna, Türkiye’yi başarıyla temsil etmeye kararlı olduğunu vurguladı.