Tarım ve Orman
Bakanlığı 11.Bölge Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürlüğü
Ekiplerini doğada bulunan Av ve Yaban Hayvanlarının, kış şartlarında yiyecek
bulmada zorlanmaları nedeniyle, desteklenmesi amacı ile yemleme çalışmalarına
devam ediyor.
Bu maksatla Ordu’nun Ünye İlçesinin Tekkiraz ve Uğurlu Mahallelerinin karla
kaplı kırsal ve ormanlık alanlarına yaban hayatının desteklenmesi ve korunması amacıyla yemleme çalışmaları
yapıldı. Yaban hayatı çeşitliliği göz
önüne alınarak, Tüm kuşlar ve karaca, domuz, kurt, çakal, tilki vb. memeliler
için onların yiyebileceği türlerde yem , geçiş noktalarına bırakıldı.
Böylelikle
kış şartlarının
sonucunda aç kalan hayvanların yerleşim yerlerine yaklaşarak can ve mal
kayıplarına sebep olmaları engellenirken, yaban hayvanları popülasyonu da desteklenmiş oldu.
Doğa Koruma Milli Parklar Ordu Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan yemleme faaliyetlerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürü Mahmut Bakar, Doğa Koruma Milli Parklar Ünye Şefi Saygın Yıldırım da katıldı. Ayrıca yemleme çalışmalarının yapıldığı alanlara yaban hayatı çeşitliğini gözlemlemek amacıyla fotokapanlar da yerleştirildi.
Ordu ili genelinde belirli periyotlarla, Yoğun geçen kış şartları olduğu ilçelere Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürlüğünün yaban hayatının olduğu karla kaplı diğer alanlarda da yemleme faaliyetleri devam edecek.
Bizlerde Çakır Medya ekibi olarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürlüğü yöneticilerini kutluyor, vatandaşları da soğuk havalarda evlerinin bahçelerine, köylerindeki uzak mesafelerdeki alanlara yem ve yiyecek bırakarak, yaban hayvanları ve kuşlara sahip çıkmaya davet ediyoruz.


