Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Altınordu ilçesinde devam eden Millet Bahçesi çalışmaları kapsamında önemli bir trafik düzenlemesine gidildiğini duyurdu.

Hükümet Caddesi’nde Geçici Kapanma

Altınordu Selimiye Mahallesi’nde yürütülen çalışmalar çerçevesinde, Hamam Deresi’nin deplase edilmesi amacıyla Hükümet Caddesi’nin Hamam ile PTT arasındaki 115 metrelik bölümü trafiğe kapatılacak.

Söz konusu güzergah, 28 Mart 2026 Cumartesi saat 07.00’den 15 Mayıs 2026 Cuma saat 18.00’e kadar kontrollü olarak araç ve yaya trafiğine kapalı olacak.

Trafik Akışı Yeniden Düzenlendi

Çalışmalar süresince şehir içi ulaşımda geçici düzenlemeler uygulanacak. Buna göre:

  • Stadyum Caddesi’nin Hükümet Caddesi ile Lise Caddesi arasındaki bölümü çift yönlü olacak.
  • Lise Caddesi’nin Stadyum Caddesi ile Dr. Mürüvvet Sıtkı Sokak arasındaki kısmında trafik çift yönlü sağlanacak.
  • Lise Caddesi’nin Taş Ocak Caddesi ile Dr. Mürüvvet Sıtkı Sokak arasındaki bölümü Taş Ocak Caddesi istikametine tek yön olacak.
  • Ulukonak Caddesi’nde trafik, Taş Ocak Caddesi kesimine kadar çift yönlü işleyecek.
  • Boztepe istikametine gidecek araçlar, Fidangör Kavşağı üzerinden Kışla Caddesi güzergahını kullanacak.

Toplu Taşıma Güzergahları Değişti

Yapılan düzenleme kapsamında toplu taşıma hatlarında da değişikliğe gidildi.

  • 52/B, 52/C ve 67/C numaralı hatlar Atatürk Bulvarı – Kışla Caddesi – Eski Valilik güzergahını kullanacak.
  • 62 ve 63 numaralı hatların kalkış noktası Ziraat Bankası karşısı olarak belirlendi.
  • 58 numaralı hattın kalkış noktası ise Şadırvan önü oldu.

Ayrıca merkeze geliş güzergahlarında da düzenlemeye gidilerek birçok hattın Stadyum Caddesi, Fatih Caddesi ve Atatürk Bulvarı üzerinden hizmet vereceği bildirildi.

Yetkililer, sürücülerin ve vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için belirlenen yeni güzergahlara dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.