2025 Aile Yılı kapsamında Ordu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Gönül Elçileri ve Koruyucu Aile Farkındalık Toplantısı” geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Ordu Valiliği Konferans Salonu’nda yapılan toplantıda, koruyucu aile sisteminin önemi bir kez daha vurgulandı.
Üst Düzey Katılım
Toplantıya Ordu Valisi Muammer Erol’un eşi Nazmiye Erol başta olmak üzere, Perşembe Kaymakamı Fatma Turhan Keser, Gölköy Kaymakamı Elif Yazıcıoğlu Kazanasmaz, Gülyalı Kaymakamı Hatice Üstün Adanur ve Ulubey Kaymakamı Esra Demirtaş gibi çok sayıda kadın mülki idare amiri, Baro Başkanı Birsen Uçar, kamu yöneticilerinin eşleri ve kamu kurumlarında görev yapan kadın personeller katıldı.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü ve kurum personelinin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, aynı zamanda koruyucu aileler de davet edildi.
104 Çocuk Koruyucu Aile Yanında
Toplantıda konuşan Koruyucu Aile Birim Sorumlusu Psikolog Emel Şahin, Ordu’da 104 çocuğun 88 koruyucu aile tarafından büyütüldüğünü belirterek, koruyucu aile modelinin çocukların sağlıklı gelişimi açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Şahin, bilgilendirme sunumunda koruyucu aile süreciyle ilgili merak edilen soruları da yanıtladı.
“Yeter Ki Dokunulsun”
Programda 7 yıldır koruyucu ailelik yapan Yeşim Eroğlu da duygularını katılımcılarla paylaştı. Kendisinin koruyucu annesi olduğu küçük Asya’nın hayatında yarattığı değişime dikkat çeken Eroğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Koruyucu ailelik, yalnızca bir çocuğa yuva açmak değil; onun potansiyelini, sevgiyle ve güvenle ortaya çıkarmaktır. Asya bizim hayatımızda düzeni sağladı. Onunla gurur duyuyorum. Anne dediğinde kalbimden başka şeyler çıkıyor. Bu mutluluğun daha çok insana ulaşmasını istiyorum.”
İş Birliği ve Bilinçlenme Vurgusu
Toplantının sonunda yapılan değerlendirmelerde, koruyucu aile sistemine dair toplumsal farkındalığın artırılması, kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşları arasında iletişimin güçlendirilmesi ve daha fazla gönüllü ailenin kazanılması hedefleri öne çıktı.
