Ordu’da fındık fiyatı, 7 Nisan 2025 Pazartesi günü itibarıyla serbest piyasada 130 TL seviyesinde işlem görüyor. 50 randımanlı kabuklu fındık için belirlenen bu fiyat, üreticilerin uzun süredir merakla takip ettiği değer aralıklarından biri olarak öne çıkıyor.
Her ne kadar 2024 yılı hasat sezonu aylar önce sona ermiş olsa da, birçok üretici fındığını elinde tutmaya devam ediyor. Fiyatların daha da artabileceği beklentisi, üreticileri beklemeye iterken; diğer yandan, bahar dönemi tarımsal harcamaları nedeniyle acil nakit ihtiyacı duyan üreticiler, ürünlerini piyasaya sunmaya başladı.
Serbest Piyasada Hareket Sınırlı Ama Kritik
Altınordu’daki serbest piyasa verilerine göre, 50 randıman fındık için 130 TL seviyesi, son haftalarda büyük bir değişim göstermese de, üreticiler açısından önemli bir psikolojik eşik olarak kabul ediliyor. Özellikle gübre, ilaçlama ve işçilik giderlerinin artış gösterdiği bu dönemde, fındık satışları da çiftçinin nakit planlamasında belirleyici rol oynuyor.
Piyasa uzmanlarına göre, iç ve dış talep seviyelerine bağlı olarak fındık fiyatlarında önümüzdeki günlerde hareketlilik yaşanabileceği değerlendiriliyor. Ancak belirsizlikler ve döviz kuru etkisi nedeniyle üreticiler dikkatli adımlar atıyor.
