Ordu’da 8-9 Nisan tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek maden ihaleleri öncesinde kapsamlı bir süreç gündeme geldi. Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ihale hazırlıkları kapsamında, il genelinde geniş bir alanın maden arama ve işletme faaliyetlerine açılması planlanıyor. Altınordu, Fatsa, Ünye ve Gölköy başta olmak üzere toplam 8 ilçeyi kapsayan bu süreçte, yüzlerce mahallenin etki alanına gireceği ifade ediliyor. Bölgenin önemli geçim kaynaklarından biri olan tarım faaliyetleri ile doğal yaşam alanlarının bu gelişmeden nasıl etkileneceği ise kamuoyunda yakından takip ediliyor. Sürecin ilerleyişi, hem üreticiler hem de farklı kesimler tarafından dikkatle izleniyor.

İhale kapsamında Altınordu, Fatsa, Ünye, Kumru, Ulubey, Çamaş, İkizce ve Gölköy ilçelerinde yer alan alanlar değerlendirilecek. Açıklanan verilere göre, il genelindeki 772 mahallenin yaklaşık %11’ine denk gelen 85 mahallenin bu süreçten doğrudan etkilenmesi bekleniyor.

Bölgedeki tarım arazileri ve su kaynaklarının ihale sürecinden nasıl etkileneceği önemli başlıklar arasında yer alıyor. Özellikle fındık üretiminin yoğun olduğu alanların ihale kapsamına dahil edilmesi, üreticiler açısından yakından takip ediliyor. Uzmanlar, doğal denge ve biyolojik çeşitlilik açısından sürecin dikkatle yürütülmesi gerektiğini ifade ediyor.

Ordu’da faaliyet gösteren üreticiler ve ilgili kesimler, sürecin şeffaf şekilde yürütülmesi gerektiğini dile getiriyor. Bölgenin ekonomik yapısında önemli yer tutan tarım faaliyetlerinin korunmasına yönelik beklentiler öne çıkıyor.

İhale Takvimi Açıklandı

Maden ihalelerinin 8 ve 9 Nisan tarihlerinde gerçekleştirileceği bildirildi. Takvime göre:

8 Nisan 2026: Altınordu, Fatsa, Ünye, Kumru
9 Nisan 2026: Ulubey, Çamaş, İkizce, Gölköy

Gerçekleştirilecek ihalelerin, Ordu’nun gelecekteki ekonomik ve çevresel yapısı üzerinde etkili olması bekleniyor.