Ordu’da çilek hasadı bu yıl da baharın etkisiyle erken başladı. Özellikle Altınordu, Perşembe ve Fatsa ilçelerinde yoğun olarak yetiştirilen çilekler, sabahın erken saatlerinden itibaren tarlalardan toplanmaya başlandı. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması, ürünlerin olgunlaşma sürecini hızlandırdı ve ilk hasat için uygun ortam oluşturdu.

Tarlalarda hummalı bir şekilde çalışan üreticiler, kırmızıya dönen meyveleri özenle toplarken, sezonun verimli geçeceğine dair umutlu olduklarını ifade ediyor. Ordu’da çilek hasadı, özellikle organik üretim yapan çiftçilerin ilgisini çekerken, doğal yollarla yetiştirilen çileklere olan talep her geçen yıl artıyor.

İlk ürünler, başta yerel pazarlar olmak üzere üretici satış noktalarında tüketiciyle buluşmaya başladı. Tarladan direkt olarak satışa sunulan bu ürünler, hem üreticinin kazanç elde etmesini sağlıyor hem de tüketicilere doğal, taze ve katkısız çilek sunuyor.

Ordu’nun verimli topraklarında yetişen çilekler, lezzeti ve aromasıyla öne çıkarken, üreticiler bu yıl da iyi bir sezon geçireceklerine inanıyor. Özellikle yöresel üretime destek veren projeler sayesinde çilek tarımı bölgede her geçen yıl daha da yaygınlaşıyor.