Altınordu’da 2, Gülyalı’da 1 olmak üzere toplam 3 mavi bayraklı plajda, vatandaşlara hem konforlu hem de güvenli bir deniz deneyimi sunulacak. Plajlarda cankurtaran hizmetleri 10 Haziran itibarıyla başlayacak.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, 120 kilometrelik kıyı uzunluğuna sahip Ordu’da 37 belgeli plaj tesisinin bulunduğunu belirterek, denize girişlerin güvenli alanlarda yapılmasının önemine dikkat çekti. Toparlak, “Doğal yapısını bozmayan kıyı şeridimiz, mavi bayraklı plajlarımızla taçlanıyor. Doğu Karadeniz’de bu statüye sahip tek il olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Toparlak ayrıca, mavi bayrak belgesine uygun yeni plajların hazırlanması için çalışmaların sürdüğünü, böylece doğa turizmi ile deniz turizminin birlikte geliştirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

23 Plajda Cankurtaran Hizmeti

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Umut Alan, 10 Haziran–15 Eylül tarihleri arasında 23 plajda cankurtaranlık hizmeti verileceğini bildirdi. 100’e yakın cankurtaran, 5 jet ski, 3 zodyak bot ve çeşitli ekipmanlarla desteklenerek görev alacak. Ayrıca, 32 kişilik dalgıç ekibi olası arama-kurtarma faaliyetleri için hazır bekletilecek.

Alan, 5 yılda 494 kişinin hayatının kurtarıldığını belirterek, “Cankurtaran bulunmayan alanlarda ölümlü vakalarla karşılaşıyoruz. Vatandaşlarımızın yalnızca gözetimli plajlarda denize girmeleri hayati önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

Rip Akıntısına Karşı Uyarı

Karadeniz’de yaz aylarında en büyük tehlikenin rip akıntısı olduğunu vurgulayan Alan, vatandaşların panik yapmamaları ve akıntıdan denize paralel yüzerek kurtulmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca, uyarı tabelalarında yer alan QR kodlar sayesinde en yakın güvenli plaja ulaşılabileceğini ifade etti.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in liderliğinde sahil bandında düzenlemeler yaparak plajların fiziki altyapısını da güçlendirmiş durumda.