Programa katılan 21 anne, 8 hafta süren eğitim sürecini başarıyla tamamladı.

Projeyle birlikte kadınlar; değerler eğitimi, sağlık bilgisi, çevre bilinci, eğitimde ailenin rolü, sanat, kültür, kişisel gelişim ve toplum gibi başlıklarda eğitim aldı. Katılımcı anneler, hem akademik hem de kişisel gelişim yönünden kendilerini geliştirme fırsatı buldu.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, üniversite hayalini gerçekleştirme fırsatı bulamayan kadınlar için bu projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. 18 yaşından büyük ve çocuğu olan tüm annelerin projeye katılabildiğini vurgulayan Baş, eğitimlerin sosyal, kültürel, iletişimsel ve yaşam deneyimlerini artırma odaklı olduğunu ifade etti.

Baş, sağlık, hukuk ve eğitim gibi çeşitli alanlarda verilen derslerin büyük ilgi gördüğünü ve çok olumlu geri dönüşler aldıklarını kaydetti. Projenin önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde daha geniş kapsamda devam edeceğini belirterek, şimdiden 50 annenin ön başvuru yaptığını açıkladı.

Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ebru Şahin ise projeyle annelerin kişisel gelişimlerine katkı sunmayı amaçladıklarını söyledi. Eğitimlerin alanında uzman akademisyenler tarafından verildiğini aktaran Şahin, projeye katılan kadınların bu süreçte hem özgüven kazandıklarını hem de günlük yaşamlarını kolaylaştıracak bilgiler edindiklerini ifade etti.

Programa katılan kursiyerlerden 60 yaşındaki Leyla Eser, “Eksiklerimizi öğrenme imkanı yakaladık. Bir profesörden ya da doçentten ders almak çok güzeldi” dedi. Hülya Güneş ise, “23 farklı hocadan eğitim aldık. Onlarla aynı ortamda bulunmak değerli bir tecrübeydi” şeklinde konuştu. 52 yaşındaki Hülya Emüce de, “Çocuklarımı eğittikten sonra artık sıra kendimde dedim. Bu düşünceyle Anne Üniversitesi’ne katıldım. Burası sayesinde geleceğe dair umutlarımız yeşerdi” ifadelerini kullandı.

Anne Üniversitesi, kadınların yaşam boyu öğrenme sürecine dahil olmalarına katkı sunarak bireysel gelişimlerini ve toplumsal rolünü desteklemeye devam edecek.