Altınordu ilçesinin Karapınar Mahallesi’nde 1994 yılında kurulan Ordu Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) yönetim kurulu toplantısı, Ordu OSB Başkanı ve Ordu Valisi Muammer Erol’un başkanlığında gerçekleştirildi.
Ordu OSB yönetim binasında düzenlenen toplantıya, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu OSB Başkan Vekili Murat Şimşek, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Ordu OSB Müdürü Olgun Topkaya katıldı.
Toplantıda, 1994 yılından bu yana faaliyet gösteren OSB içerisindeki eski binalarda yangın güvenliği önlemlerinin mevcut yangın mevzuatına uygun hale getirilmesi için çalışma yapılması gerektiği belirtildi. Bu kapsamda Ordu Organize Sanayi Bölgesi için Yangın Acil Eylem Planı ve Yönergesi hazırlanmasına karar verildi.
Ayrıca, Ordu OSB’de faaliyet gösteren işletmelerin elektrik güvenliğini ve verimliliğini artırmak amacıyla, OSB bünyesinde kurulu ve EPDK’dan izinli olan elektrik dağıtım şirketine bağlı açık şalt dağıtım kabinlerinin kapalı (monoblok) şalta dönüştürülmesi kabul edildi.
Ordu’da sanayileşme sürecinin çevresel faktörlere zarar vermemesi gerektiğini vurgulayan Vali Muammer Erol, “Ordu’da sanayileşeceğiz diye Ordu’nun yaşanabilir bir şehir olma özelliğine zarar verecek, havasını, suyunu, toprağını kirletecek tesislerin, işletmelerin yapılmasına hep birlikte karşı çıkmalıyız” dedi.
Sanayicilere önemli tavsiyelerde bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ise Rusya-Ukrayna Savaşı’nın sona ermesiyle birlikte Türk iş insanları için büyük fırsatlar doğacağını belirtti. Güler, “Rusya-Ukrayna Savaşı sona erdiğinde ortaya çıkacak fırsatları çok iyi değerlendirmeliyiz. İş insanları olarak bir araya gelerek, neler yapabilirizi tartışmalıyız. Şimdiden hazırlıklı olmalıyız” ifadelerini kullandı.
Ordu OSB Yönetim Kurulu Toplantısı, gündemde yer alan diğer konuların görüşülmesi ve karara bağlanmasıyla sona erdi.
